'Açız' diyerek canına kıymak istedi!

İşsiz olan ve borçları yüzünden bunalıma giren Diyarbakır’lı Ali Coşkun, girdiği bunalım sonucu intihar girişiminde bulundu.

'Açız' diyerek canına kıymak istedi!

Eşi ve 4 çocuğuyla sefalet içinde yaşayan çaresiz baba,daha önce hizmet alımı üsülü  çalıştığı Dicle Üniversitesi’nden iş talebinde bulundu. Maddi sorunlardan dolayı ne yapacağını şaşırdığını belirten Coşkun,”Eşim ve çocuklarımın yüzüne bakamıyorum. Aç ve perişanız. Bu şekilde nasıl yaşarız?.” dedi.

Diyarbakır’ın merkez ilçesi Bağlar’a bağlı Muradiye Mahallesi’nde  yaşayan Ali Coşkun, hiçbir babanın istemediği yola başvurdu. Kirasını dahi ödeyemediği harabe evde 4 çocuğu ile beraber yaşama tutunmaya çalışan Coşkun,5 aydan beri işsiz olduğu için ailesinin gıda ve giyim ihtiyaçları için piyasadaki esnaflara borçlandı. Borcunu ödeyemeyen ve evine ekmek götüremeyen Coşkun,çalışmak için çaldığı tüm kapılar yüzüne kapandığı için bunalıma girerek canına kıymak istedi.

Surların üstüne çıkarak intihara kalkışan 40 yaşındaki baba,güçlükle ikna edilirken,maddi sorunlardan dolayı borçlandığı insanların kendisini sıkıştırdığını,eşi ve çocuklarının yüzüne bakamadığını söyledi.

Daha önce hizmet alımı üsülü ile Dicle Üniversitesi’nde çalıştığını belirten Coşkun,çalıştığı müteahhit firmanın ihaleyi kaybetmesinden sonra işsiz kaldığını ifade ederek Rektör Saraç’tan yardım istedi.

‘BENİ DEĞİL ÇOCUKLARIMI DÜŞÜNÜN’

 Kendisini değil,eşini ve çocuklarını düşündüğünü belirten Coşkun," İşten çıkartılınca olan borcumu 5 aydır ödeyemez duruma geldim.  Devlet büyüklerinden bir iş istiyorum. 4 çocuğum ve psikolojik sorunları olan eşim  ile adeta ortada kaldım. Kiracıyım ,ayda 175 TL ödemem lazım ama ödeyemiyorum. Bakkal borçları ve milletten nakit borç ettiğim paraları nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum. Eve ekmek götüremeyince bunalıma girerek intihara kalkıştım.Hangi kapıyı çaldımsa üstüme kapandı .Ben de son çareyi intiharda bulundum ve Tekkapı’da bulanan surların üstüne çıktım intihar etmek istedim ama sonradan düşündüm ki 4 çocuk 1 eş zaten perişan halede ve ben ölürsem bu çocuklara ve namusuma kim bakacak. Rektör hanıma yalvarıyorum. Beni tekrar işe alsınlar .Ne iş olsa yaparım. Yeter ki çocuklarımın karnı doysun,onlar sokakta kalmasın.” dedi.

ANNE ZARİFE’DEN REKTÖR SARAÇ’A MESAJ

Maddi sorunlardan dolayı eşi gibi bunalıma giren ve psikolojik tedavi görmeye başlayan Zarife Coşkun ise bazı günlerde yemek yapamadığı için çocukların aç kalma tehlikesi geçirdiğini ifade etti. Genç anne,” Biz kimseden para ve gıda yardımı istemiyoruz .Bizim işimiz olsa elektrik, su kira ve bakkalın diğer borçlarımızı .Rektör hanıma sesleniyorum. Anne olduğu için beni en çok o anlayacaktır. Bu kutlu ayın hürmetine eşime iş verin ve bize sahip çıkın. Bu sorunlardan dolayı psikolojik sorunlar yaşamaya başladım.Bize  bir yardım eli uzatılsın istiyoruz. Bu çıkmazdan çıkmak istiyoruz. Psikolojik bunalımdayım.'' diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER