Ak Parti'li İçten, Kesk’li Sendikayı Ziyaret Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Tüm Belediyeler ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası’nı (Tüm Bel-Sen) ziyaret etti.AK Parti Diyarbakır Milletvekili...

Ak Parti'li İçten, Kesk’li Sendikayı Ziyaret Etti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Tüm Belediyeler ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası’nı (Tüm Bel-Sen) ziyaret etti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten bir süre önce başlattığı "Çözüm sürecini destekliyorum" adlı beyaz kurdele kampanyasını anlatmak üzere KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen’i ziyaret ederek, sendika üyelerine beyaz kurdele dağıttı. Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya ile bir araya gelen AK Parti'li İçten, sendikalılardan çözüm sürecine destek talebinde bulundu. Gelinen süreçte sivil toplum örgütlerinin ve kanaat önderlerinin çok büyük katkısının olduğunu ifade eden İçten, "Birbirimizden farklı düşünüp, farklı bakıyoruz. Sizlere bir çok konuda katılmamakla birlikte, uzlaştığımız bir çok konu var. Diyarbakır söz konusu olduğunda aidiyet duygusunda bir araya geliyoruz. Yine Türkiye’de ortak menfaatler olduğunda bir çok konuda aynı düşünüyoruz" dedi. Çözüm sürecinde herkesin barış ve kardeşlikten yana bir duruş sergilediğini anlatan İçten, “Bizler de sizlerde 5 yıl önce söylediklerimizin farklı bir durumunu bugün yaşıyoruz. Sizler Diyarbakır’da bir çok kesimin temsilciliğini yapıyorsunuz. Ben de Diyarbakır’a hizmet etmek istiyorum. Diyarbakır’da insanların söyleyeceği bir çok şeyin olduğunu düşünüyorum. Geçmiş süreçte çok sayıda sendika üyelerinin mağdur olduğunu düşünüyorum. Nitekim bu mağduriyetlerin giderilmesi için yargı paketleri çıktı. Önümüzdeki süreçte yapılacak yargı paketlerinde belki de sizlerin fikirleri de alınır. Bu ülkede sevgi ve diyaloğun artması için bir ortam gerekiyor. Geçtiğimiz gün, Dicle Belediyesini ziyaret ettim. Hükümetten beklentilerini anlattılar. Sizlerle yaptığımız görüşmelerde bizim de belki bilmediğimiz şeyler ortaya çıkacaktır. En nihayetinde sizler de Diyarbakır’da güzel şeylerin olmasını istiyorsunuz. Bu ülkede kanın akmasını istemiyorsunuz. Herkes barış ve kardeşlikten yana bir duruş sergiliyor. Belki farklı dillerde bunu izah ediyoruz ama bunları artık ortak bir noktada buluşarak halkın menfaatinde oluşturmamız gerek” diye konuştu.

"İLK KEZ KÜRTLER VE TÜRKLER AYNI DİLİ KULLANIYOR"

İçten, bir süre önce başlattığı "Çözüm sürecini destekliyorum" adlı beyaz kurdele kampanyasının önemini vurguyu yaparak, KESK’lilere beyaz kurdele takdim etti. İçten, "Ben şu an beyaz bir kurdele takmış durumdayım. Bu kampanyayı yeni başlattık. Bizim insanlarımız hep karanlıkta kaldı. Hep siyah oldu. Canlarımızı kıymetli varlıklarımızı toprağa gömdük. Ve yıllarca onun acısını tuttuk. Kürtler ve Türkler olarak küçücük bedenleri toprağa gömdük. Siyah kurdeleler takıp, yas tuttuk. Şimdi güzel bir süreç oluştu. Burada hepinizin bana göre katkısı vardır. Bana göre ilk defa Kürtler ve Türkler aynı dili kullanmaya başladı. Milletimiz akan bu kanın durmasını istiyor” şekilde konuştu.

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya, İçten’in yaptığı ziyaretin önemli olduğuna belirterek, İçten’den kamusal alanda anadilde hizmetin yapılması gerekiğini dile getirdi. Alpkaya, "Biz muhalefet örgütü değiliz. Türkiye’de eğitimden, sağlığa, yerel yönetimler, haberleşme ve ulaşıma ve bütün kamudaki hizmetlerin iyileştirmesine ilişkin sorunlar KESK’in sorunudur. KESK’in temel talepleri arasında yer alan kamu da çok dilli hizmetin yapılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER