BDP'den 1 Mayıs Çağrısı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından, 1 Mayıs kutlamalarında Öcalan'ın mesajını sahiplenme çağrısı yapıldı.

BDP'den 1 Mayıs Çağrısı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından, 1 Mayıs kutlamalarında Öcalan'ın mesajını sahiplenme çağrısı yapıldı.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, Öcalan'ın Nevruz'da yaptığı çağrıyı 1 Mayıs'ta sahiplenme çağrısı yaptı. Zümrüt, yaptığı açıklamada, Kürt halkının Nevruz'a gösterdiği sahiplenmenin aynısının 1 Mayıs'ta da tekrarlanmasını isteyerek, "Bu 1 Mayıs çalışmasını yürütürken bütün halkımıza çağrımız şudur; 7'den 70'e Kürt halkı Nevruz'a nasıl yaklaştıysa, bu çalışmaları nasıl ki beraber yürüttüysek 1 Mayıs'ı da bu şekilde ele alacağız. Biliyorsunuz ki Kürt halk önderi Sayın Öcalan'ın Nevruz'da Kürt halkına ve dünya halkına yaptığı bir çağrı vardı. Bu çağrıya 1 Mayıs'ta da sahip çıkmalıyız. 1 Mayıs'ta İstasyon Meydanı'nda olacağız" dedi.

Zümrüt konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çocuk ölümlerinin devlet eliyle işlendiği bu düzende Çocuk Bayramı'ndan bahsetmek ne kadar tezatsa, küçük yaşlarda çocukların zor şartlarda, sigortasız ve düşük ücretle çalışmasına izin verilen ülkede emek hakkından bahsetmek de bir o kadar abestir. Emeğe dair her şeyin yok sayıldığı, tekelleşmenin, özelleştirmelerin ve ölümlerle sonuçlanan işçi kazalarının arttığı bu dönemde 1 Mayıs İşçi Bayramı önem taşımaktadır. Emperyalist devlet zihniyetinin görmezden geldiği bu ölümleri ve bu sömürüyü kınamak, beraber, yeni oluşturulan bu haksızlığı kınamak önceliklerimiz arasında olacaktır." 
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER