Diyarbakır’da 12 Yaşındaki Kıza Tecavüz Protesto Edildi

Diyarbakır’da bir öğretmenin 12 yaşındaki kız öğrencisine tecavüz etmesi, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.Öğretmen S.C., 23 Nisan törenlerinden sonra 12 yaşındaki kız öğrencisini Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı’na götürerek...

Diyarbakır’da 12 Yaşındaki Kıza Tecavüz Protesto Edildi
Diyarbakır’da bir öğretmenin 12 yaşındaki kız öğrencisine tecavüz etmesi, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Öğretmen S.C., 23 Nisan törenlerinden sonra 12 yaşındaki kız öğrencisini Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı’na götürerek aracında tecavüz ederken polisler tarafından suçüstü yakalanmıştı. Olaya tepki gösteren Demokratik Özgür Kadın Hareketi Kadın Bileşenleri, Demokratik Toplum Kongresi Kadın Komisyonu, KESK, Eğitim-Sen, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi ve çok sayıda kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Yenişehir ilçesindeki Sümer Park’tan Ofis Ekinciler Caddesi’ne yürüyen 300 kişilik grup, burada basın açıklaması yaptı. Yürüyüş sırasında polis güvenlik önlemleri aldı.

STK’lar adına açıklama yapan Eğitim-Sen yöneticisi Fatma Gülçiçek, 23 Nisan’da bu olaya polis tanık olmasaydı binlerce tecavüz vakası gibi bu vakanın da öğrenilemeyeceğini söyledi. 12 yaşındaki kız öğrencisine tecavüz eden S.C’nin çıkarıldığı mahkemede suçunu itiraf ettiğini ifade eden Gülçiçek, “Tecavüzcü S.C. mahkemede suçunu itiraf etmiş. Kendisinin dindar olduğunu, 12 yaşındaki kız çocuğunun kendisine aşık olduğunu ve onu ikna etmek için arabanın içerisinde görüştüğünü, bu esnada kız çocuğunun kendisinden kaynaklı nefsine hakim olamadığı iddia edilmiştir. Ayrıca kendisini dindar olarak göstererek aklamaya çalışan bu anlayış, dinleri kendi özünden kopartarak toplumsal dokuya zarar vermek adına kullanılmaktadır. 23 Nisan’da gerçekleşen bu olaya polis tanık olmasaydı, tanık olduğu halde adli işlemlerde bulunmasaydı diğer binlerce tecavüz vakası gibi bu vakada öğrenilmeyecekti. Bu tecavüz vakasıyla birlikte bizlere ulaşan iddialar üzerinden Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorularımız olacaktır. Tecavüzcü bu şahsın daha önce görev yaptığı okullarda ve Kur’an kurslarında bu tür vakalar olmuş mudur, olmuşsa hakkında işlemler yapılmış mıdır? Bizler bugünden sonra tecavüzcüleri her yerde teşhis edeceğiz. Kentimizde şiddete, tacize, tecavüze uğrayan kadınların değil, tecavüzcü erkeklerin fotoğraflarını taşıyacağız. Kadına yönelik tüm saldırılar ideolojiktir. Erkek egemen zihniyeti ve beraberinde gelişen tecavüz kültürünü aşmak için kadın dayanışmasını ve örgütlülüğünü büyüterek, mücadelemizi radikalleştirerek alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardında grup olaysız şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER