Diyarbakır’da 'çocuğa Karşı Şiddeti Önleme' Paneli Düzenlendi

Çocuklarla Aynı Çatının Altında Derneği (ÇAÇA) tarafından Diyarbakır’da “Çocuğa karşı şiddeti önlemeye yönelik çözüm önerileri” paneli düzenlendi.Panele Dernek Başkanı Azize Leygara, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Osman...

Diyarbakır’da 'çocuğa Karşı Şiddeti Önleme' Paneli Düzenlendi
Çocuklarla Aynı Çatının Altında Derneği (ÇAÇA) tarafından Diyarbakır’da “Çocuğa karşı şiddeti önlemeye yönelik çözüm önerileri” paneli düzenlendi.

Panele Dernek Başkanı Azize Leygara, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Osman Kavala, Doç Dr. Serra Müderrisoğlu, Başak Akkan, Handan Coşkun, Özge Yılmaz ve çok sayıda dernek yöneticisiyle vatandaş katıldı. BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kürtçe yaptığı konuşmada yerel yönetimler olarak yeteri kadar çocuklara önem veremediklerini, STK’ların ve kendilerinin de daha çok çalışması gerektiğini belirtti. Dernek Başkanı Azize Leygara ise uzun süredir çocuklar üzerinde araştırma yaptıklarını ve her zaman mağdurun çocuklar olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Zorunlu göç mağduru aileler uzun bir süre toplum ve devlet tarafından görülmedi. Bunun en çok etkileneni çocuklardır. 2000’li yıllarda özellikle sokaklarda çalışan çocuklar görülüyordu ve bundan dolayı devletle dernekler karşı karşıya geliyordu. Bugün çalışan çocukların sayısı azalmış olabilir ama birçok yeni farklı sorunla karşı karşıya kalındı. Benusen’de yaptığımız çalışmalarda çocuğun ne kadar şiddete maruz kaldığını ve bununda temel nedeninin devletin bu konuda bir politika ile stratejisinin olmaması olarak görüyoruz. 2012 ve 2013 yılında 832 aile üzerinde bir araştırma yaptık. Şiddetin sadece aile içinde hapsolmayacağını, eğitim ortamında, kapalı alanlarda, devlete ait alanlarda görünmediği halde şiddetin var olduğunu tespit ettik."

Yapılan açılış konuşmalarının ardından yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde fikir alışverişleri yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 23:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER