Diyarbakır'da Coşkuyla Kutlandı

Diyarbakır İstasyon meydanında siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen 1 Mayıs kutlamaları başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meydanda alana girenlerin polis tarafından araması yapılıyor.

Diyarbakır'da Coşkuyla Kutlandı
Diyarbakır'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, düzenlenen mitingle kutlandı. Mitingte Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesaj okunurken, İstanbul'da bugün yaşanan olaylara da tepki gösterildi.

Diyarbakır aralarında Barış ve Demokrasi Partisi BDP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KESK, DİSK, Türk-İş, Hak-İş sendikaları ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin organize ettiği 1 Mayıs Emek ve Dayanış Günü, Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingle kutlandı. Mitingin düzenlediği alanda polis yoğun güvenlik önlemleri alırken, alanlara geçenler tek tek arandı. Mitingde, İstanbul'da bugün yaşanan olaylara da tepki gösterildi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın gönderdiği mesajın okunması ile miting start aldı. Öcalan gönderdiği mesajda, 1 Mayıs'ta verilmesi gereken en önemli mesaj belki de dünya halklarının barış ve onuru bir arada yaşaması için onlara güvenmekten geçtiğini belirterek, "Ayağa kalkanların, onurları için mücadele edenlerin, şehirlerde meydanları dolduranların ortaklaştığı bir nokta vardır: Umut. Bugüne dek kapitalizmin modernist dayatmacılığı da bizi en çok umut eden yanımızdan vurmayı hedefledi. Bir halk için umut, asla kendisinden uzakta araması gereken bir şey olmamıştır. Halkımızın sınırları çoktan aşmış direnişinde de, Meksika'dan Tahrir'e dünyanın diğer direnişlerinde de ortak nokta halkın umudu kendisinde bulmasıdır. Bugün, bu 1 Mayıs'ta verilmesi gereken en önemli mesaj belki de dünya halklarının barış ve onuru bir arada yaşaması için onlara güvenmemizdir. Çünkü geçmişin ve bugünün tecrübesi hepimize öğretmiştir ki, devletçi, elitist topluluklar bu dünyanın azınlığıyken çoğunlukta olan biz isyanın parçalarını sözümüzde ve eylemimizde taşırız. Örgütleriniz üzerinden, dünya üzerinde Kürt halkının eşitlik ve barış mücadelesine verdiğiniz bu selama cevabımız, coğrafyamızda eşitlikçi, demokratik bir modernitenin elitlerin elinden kurtarılarak yeniden kurulması olacaktır. Tarihin her döneminde olduğu üzere, dünyanın tüm kıtalarında, tüm ülkelerinde emekçilere vurulan her darbe, geri kalan hepimizi aynı şiddetle yaralamaktadır. Uzun soluklu politik mücadelemiz, bir halkın kendi kaderini ortak aklı ve emeğiyle nasıl değiştirebileceğinin en açık göstergesidir. Mevcut durumum gereği bugün aranızda olamamam, herhangi bir Kürt'ün isyanının sizinkinden ayrı olmasının değil, tam tersine, dünyadaki emekten yana tavrını koymuş tüm siyasi hareketlerin ve emekçi kitlelerin biraradalığının zorunluluğunun işaretidir. Kapitalizmin, ulus devletin, kırımların tarihinin sonuna doğru yürümenin en onurlu yöntemi bu bir arada oluşumuzun, bu düşünsel ortaklaşmanın geniş alanlara daha özgürce biçimde taşınmasıdır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinden çalışma koşullarına, göçmen haklarından işsizliğe, ırkçılıktan taşerona tüm mücadele alanlarında gidecek uzun yollar olduğunu hatırlatıyor, kıyımların, kırımların, kapitalizmin, ulus devlet köhnemişliğinin tarihini kökünden değiştirmeye ve tarihi yeniden yazmaya gönüllü olan sizleri 1 Mayıs'ın direnişçi ruhuyla selamlıyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER