Diyarbakır’daki Semt Pazarı Çalışmaları

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve pazar esnafı tarafından yapımına başlanan Üçkuyular kapalı semt pazarı, Haziran ayı içerisinde halkın hizmetine girecek.Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ,...

Diyarbakır’daki Semt Pazarı Çalışmaları
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve pazar esnafı tarafından yapımına başlanan Üçkuyular kapalı semt pazarı, Haziran ayı içerisinde halkın hizmetine girecek.

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu , yapımı devam eden kapalı semt pazarını denetledi. Kapalı semt pazarıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Kurbanoğlu, “Üçkuyular’da 2 bin 250 metrekare üzerine inşa edilen ve 75 tezgahtan oluşacak olan semt pazarımız, zabıta müdürlüğümüzün girişimiyle, pazar esnaflarımızla birlikte yapıyoruz. Amacımız Üçkuyular’daki vatandaşlarımızın rahat ve hijyenik bir ortamda alış veriş yapmalarını sağlamaktır. Yapımı devam eden modern kapalı semt pazarımızı en geç haziran ayı içerisinde halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Denetlemenin ardından Kurbanoğlu ve beraberindekiler, Hantepe köyüne geçti. Köylülerin yoğun ilgisiyle karşılanan başkanlar ve meclis üyeleri, kır kahvesinde oturup köy halkıyla devam eden süreç hakkında sohbet etti. Diyarbakır BDP İl Başkanı Mehmet Emin Yılmaz süreçle ilgili gelişmelerin iyi sonuçlar getireceğini belirterek, devam eden bu süreci herkesin sahiplenmesini istedi. Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu bu tür ziyaretlerin ve sohbetlerin önemine değinerek, “Ziyaretlerimiz ve diyaloglarımız ne kadar çok artarsa, çözüme yönelik sorunlarımızda o denli azalacaktır. Mazlum olan halkımız bu güne kadar kimseden bir şey talep etmemiştir. Gasp edilen bir hak vardı ortada, bizde yok sayılan olan bu hakkımızı geri istiyoruz. Türkçe Türkler için ne kadar Helal ise Kürtçede Kürtler için o kadar helaldir” diye konuştu.

Kurbanoğlu, 2014 seçimlerinden sonra yeni çıkan olan yasayla, Hantepe köyünün de Yenişehir Belediyesi’ne bağlanacağı müjdesini verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER