Diyarbakırlılar Sürecin Getirdiği Huzur Ortamından Memnun

Yaşanan barış süreci ile beraber Diyarbakır’da olayların olmamasından dolayı vatandaşlar memnun olduklarını belirterek muhalefet partilerinin de sürece destek vermesini istedi.93 ila 97 yılları arasında yaşanan süreç ile şimdiki sürecin...

Diyarbakırlılar Sürecin Getirdiği Huzur Ortamından Memnun
Yaşanan barış süreci ile beraber Diyarbakır’da olayların olmamasından dolayı vatandaşlar memnun olduklarını belirterek muhalefet partilerinin de sürece destek vermesini istedi.

93 ila 97 yılları arasında yaşanan süreç ile şimdiki sürecin kıyaslandığı durumda, bugünü cennet olarak değerlendiren Mehmet Karabük isimli vatandaş, bu sürecin barışa doğru gitmesi için muhalefetin de elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti. Karabük, “Geçmiş yıllar ile kıyaslandığı zaman Diyarbakır o karanlık yıllara oranla bas bayağı cennet gibi. Diyarbakır şu anda cennet gibi. Diyarbakır halkı için bu süreci cennete benzetmek yanlış olmaz. Bu sürece herkesin destek vermesi lazım. Esnaf, köylü, çiftçi, memur, herksin ama herkesin bu sürece destek vermesi gerekmektedir” dedi.

Ayakkabı dükkanı bulunan esnaf Muhyettin Atsız da yaşanan huzur ortamından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu sürecin sonuna kadar götürülmesi gerektiğini kaydetti. Atsız, “Bir esnaf olarak bu huzur ortamından çok memnunuz. Akil İnsanların çalışması, hükümetin kararlı duruşunun devam etmesi ve aynı şekilde bu huzurun devam etmesi taraftarıyız. Bu süreçte CHP ve MHP bu işin olmaması adına ellerinden geleni yapmaktadırlar. Her ne kadar karşı duruyorlarsa da bu sürecin başarıyla sonuçlanacağına eminiz. Onlarında bu tavırlarından vazgeçerek bu barışa destek vermelerini istiyoruz” diye konuştu.

Sürecin başladığı son 4-5 aydan beridir yaşanan ortamın memnuniyet verici olduğunu kaydeden Yusuf Suiçmez adlı esnaf ise, artık korkmadan dükkanlarını sabaha kadar açık tuttuklarını dile getirdi. Suiçmez, “Ben bir esnaf olarak şu anda çok memnunum. Sürecin barışa doğru devam etmesini ve diğer muhalif partilerin de bu sürece ve huzur ortamına destek vermelerini istiyorum. Onların da elini taşın altına koyması lazım. Batıda yaşayan vatandaşların birkaç tanesinin oyunu almak için bizim burada huzursuzluk içinde yaşamamıza ve evlatlarımızın ölmesine müsaade etmemeleri gerekir. Yaşanan son birkaç ayda hiç asker ve gerilla cenazesi gelmediği için çok mutluyuz. Eskiden saat sekizde dükkanlarımızı kapatmak zorunda kalıyorduk ama şimdi sabah kadar da açık kaldığımız zamanlarımız oluyor. Korkmuyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER