Emine Nine'ye Sahip Çıkalım

Diyarbakır’da tek başına yaşayan ve hiçbir geliri olmayan 75 yaşındaki Emine Çelik’in dramı yürek burkuyor. Yaşlı kadın ve kimsesiz kadın, şartlarının düzeltilmesi için kendisine uzanacak devlet ,yerel yönetimler,sosyal ve hayır kurumları ile hayırseverlerin şefkatli ellerini bekliyor.

Emine Nine'ye Sahip Çıkalım

Diyarbakır’da tek başına yaşayan ve hiçbir geliri olmayan 75 yaşındaki Emine Çelik’in dramı yürek burkuyor. Yaşlı kadın ve kimsesiz kadın, şartlarının düzeltilmesi için kendisine uzanacak devlet ,yerel yönetimler,sosyal ve hayır kurumları ile hayırseverlerin şefkatli ellerini bekliyor. 

 YÜREK SIZLATAN DRAM

75 yaşındaki kimsesiz ve bir süre öncesine kadar nüfüs cüzdanı dahi olmayan yaşlı kadının dramı yürek sızlatıyor.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi   Kaynartepe mahallesinde harabeye dönen evde tek başına ,yakalandığı hastalık ve yürek burkan hikayesiyle hayatın tüm zorluklarına rağmen hayatta kalmaya çalışan 75 yaşındaki Emine Çelik,koca şehrin göbeğinde ‘bu çağda bu da olur mu ?’ dedirten hayat şartlarının düzeltilmesi için kendisine uzanacak devlet ,yerel yönetimler,sosyal ve hayır kurumları ile hayırseverlerin şefkatli ellerini bekliyor. 

MUHTAR DA OLMASAYDI? 

İki katlı harebe evinin sadece bir odası kullanılabilirken, banyosu dahi olmayan ev, her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Cam ve çerçevesi tellerle tutturulan evde yaşayan yaşlı ninenin şimdiye kadar nüfüs cüzdanı da yokmuş. Kaynartepe mahalle muhtarı İlhami Altun’un   çabalarıyla kimliği çıkarılan Emine nine 75 yaşında olmasına rağmen yaşlılık maaşından yararlanamıyor,başka bir geliri de yok. 

‘AÇ KALMA TEHLİKESİ YAŞIYORUM’

 Emine Çelik , yakalandığı yüksek tansiyon ve kemik erimesi hastalıkları nedeniyle de günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldiğini söyledi. Kısa bir süre önce geçirdiği kaza sonucu bir ayağı sakat kalan Emine nine komşularının getirdiği yemek ile zaman zaman karnını doyurabildiğini ifade etti. Yalnızlık kadar yoksulluğun da çekilmez bir hale geldiğini belirten Emine nine, "Komşularım bana yemek getirmezse çoğu zaman aç kalıyorum. Zaruri ihtiyaçlarımı maddi imkansızlık nedeniyle karşılayamıyorum. ben tek başıma perişan olacağım. Kimsem yok benim" diye kaydetti. 

‘ALLAH İÇİN YARDIM EDELİM’ 

Kaynartepe mahalle muhtarı   İlhami Altun ,Emine Çelik’in   kimsesiz ve yardıma muhtaç biri olduğunu belirterek ilgili kurumlardan duyarlılık göstermelerini istedi. Altun,”Emine teyze 75 yaşında ve kimliği yoktu .1 ay uğraşarak kimliğini çıkarmayı başardık .Yetkililerden isteğim Emine nineye sahip çıkmalarıdır. Şu an hiçbir yerden maaşı yok .Ne yaşlılık ne kaymakamlık yardımı şimdiye kadar bunların hiç birini almamış .Bu harabe evde tek başına komşuların getirdiği bir tabak yemekle yaşıyor. Emine nine sürekli Kur’an okuyan inançlı ve temiz bir kadındır. Bir oğlu var diyorlar o da nerdedir kimse bilmiyor .Emine nine geçenlerde kaza geçirmiş .Ayağında sakatlık var .Yaşadığı bu yer tehlike saçıyor .Her türlü yardıma muhtaç .Sayın valimizden bu konuda hassasiyet göstererek ilgili kurumları harekete geçirmesini bekliyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER