Fakültelere Akademisyenlik Okulu Seminerleri Verildi

Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Merkezi tarafından bir hafta süre ile fakültelere “Akademisyenlik Okulu Seminerleri” verildi.Fakültelerde yapılan seminere yoğun ilgi gösterilirken, Kariyer Planlama Merkezi Kariyer Danışmanı Uğur Kaval...

Fakültelere Akademisyenlik Okulu Seminerleri Verildi
Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Merkezi tarafından bir hafta süre ile fakültelere “Akademisyenlik Okulu Seminerleri” verildi.

Fakültelerde yapılan seminere yoğun ilgi gösterilirken, Kariyer Planlama Merkezi Kariyer Danışmanı Uğur Kaval da akademisyenlik için gerekli tüm sınavların tanıtımı ve nasıl akademisyen olunacağı konusunda bilgiler verdi. Uğur Kaval, yüksek öğretimdeki öğrenci sayısının giderek arttığına işaret ederken, 1992 yılında 52 olan üniversite sayısının 2012 yılı itibariye 165’e yükseldiğini dile getirdi. YDS, TOEFL ve IELTS sınavları hakkında geniş bilgi veren Kaval, lisansüstü eğitimin akademisyenlik için başlangıç noktası olduğunu belirtti. Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS) ve Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı(ÜDS) sınavları yerine yeni getirilen YDS sınavı hakkında geniş bilgi veren Kaval, lisansüstü eğitimin akademisyenlik için başlangıç noktası olduğunu dile getirdi.

Kaval, dinleyicilere slayt eşliğinde hazırlanan sunumla akademisyenlik okuluna dair bilgiler aktardı. Fakültelerde yapılan seminerlerde öğretim görevlileri de kendi deneyimlerini ve akademisyenlik mesleğinin bazı zor yönlerinden bahsetti. Hem aile kurup hem de akademisyenlik mesleğini icra edenlerin karşılaşabilecekleri zorluklara değindi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER