Farklı kültürler moral gecesinde bir araya geldi

Diyarbakır’ın ev sahipliğini yaptığı Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun düzenlediği Grup Yarışmasından önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor takımımız gelen misafirlerle gecede buluştu.

Farklı kültürler moral gecesinde bir araya geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve spor kulübünün organize ettiği Erdebil Köşkündeki yemeğe Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Osman Baydemir, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yöneticileri, teknik sanat kadrosu, hakemler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanımız Av. Metin Kılavuz ve yöneticiler katıldı.

Gecede konuşan Sarı-kırmızılıların kulüp başkanı Kılavuz  gerçekleşen etkinliğin özellikle kent ve bölge açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve spor kulübünün 50 takım takım ve 13 ilden gelen yarışmacıları kendi şehirlerinde konuk etmeleri yine kendileri açısından önemli ve değerli olduğunu ifade eden. Kılavuz konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

Kılavuz: ”Bu Tür Etkinlikler Süreç Açısından da Önemli”

Kulüp olarak her zaman dile getirdikleri gibi Karadeniz Horonu, Ege Zeybeği, Diyarbakır Halayını yeşil sahalarda buluşturduklarını. Yapılacak olan yarışmada bir çok halkın tarihten gelen geçmişinin ve kültürünün, Kürt halkının geçmişi ve kültürüyle buluşacağını  bununda  kültürel bir zenginlik olduğunu dile getiren başarılı kulüp başkanı konuşmasının sonunda da Bu  tür faaliyetlerin süreç açısından da önemli olduğunu, nihayetinde Türkiye’de demokrasi inşa edilecekse ve demokratik bir atılım sağlanacaksa bununda halkların özgür iradesiyle ve halkların bir arada bulunmasıyla mümkün olacağını yapılacak olan bu etkinliğin de sürece katkı sağlayacağı inancıyla yarışacak olan tüm ekiplere başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER