Toprak'tan Belediye'ye Gönderme

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yapımı süren Şanlıurfa-Batman, Mardin (TRT) Kavşağı yol ayrımı arasındaki 30 kilometrelik çevre yolunun şantiye binasında Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen, konu ile ilgili kamu kuruluşlarının müdürleri, yüklenici firma yetkilileri ve çevreyolunun arazileri üzerinden geçen köylerden gelen vatandaşlarla mevcut sorunların masaya yatırıldığı geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi ve yol inşaatın geldiği son nokta hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Toprak,vatandaşlardan kentin geleceği için hayati önem taşıyan bu hizmete engel olmamalarını istedi.

Toprak'tan Belediye'ye Gönderme

VALİ TOPRAK’TAN  BELEDİYELERE YOL GÖNDERMESİ…

Diyarbakır Valisi  Mustafa Toprak, yapımı süren Şanlıurfa-Batman, Mardin (TRT) Kavşağı yol ayrımı arasındaki 30 kilometrelik çevre yolunun şantiye binasında Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen, konu ile ilgili kamu kuruluşlarının müdürleri, yüklenici firma yetkilileri ve çevreyolunun arazileri üzerinden geçen köylerden gelen vatandaşlarla mevcut sorunların masaya yatırıldığı geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi ve yol inşaatın geldiği son nokta hakkında yetkililerden bilgi aldı.  Vali Toprak,vatandaşlardan kentin geleceği için hayati önem taşıyan bu hizmete engel olmamalarını istedi.

ARAZİ SAHİPLERİYLE YAŞANAN ANLAŞMAZLIK

Diyarbakır Valisi  Mustafa Toprak, yapımı süren Şanlıurfa-Batman, Mardin (TRT) Kavşağı yol ayrımı arasındaki 30 kilometrelik çevre yolunun şantiye binasında Karayolları 9. Bölğe Müdürü Şamil Gülen, konu ile ilgili kamu kuruluşlarının müdürleri, yüklenici firma yetkilileri ve çevreyolunun arazileri üzerinden geçen köylerden gelen vatandaşlarla mevcut sorunların masaya yatırıldığı geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi ve yol inşaatın geldiği son nokta hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Toplantı öncesi yüklenici firma yetkilisi tarafından proje üzerinde, yol güzergahın geçtiği noktalardaki, çalışmaların mevcut durumu ve arazi sahipleri ile oluşan bazı pürüzlerden ötürü çalışmaların aksadığı yol güzergahı üzerindeki noktalar konusunda ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

‘DİYARBAKIR BÖLGENİN VE ORTADOĞUNUN LOJİSTİK MERKEZİ OLACAK’

Karayolları Bölge Müdürü Şamil Güven’den de çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Toprak, Diyarbakır’ın ekonomik ve sosyal anlamda baş döndürücü bir hızla geliştiğini ve bu gelişime paralel olarak mevcut ulaşım ağlarının da geliştirilmesi hususunda, hükümetin Diyarbakır’a  önemli kaynaklar aktardığını belirterek bu heyecan verici yatırımların birbirleri ile entegre bir şekilde bir an önce hizmete açılması için titizlikle çalıştıklarını kaydetti.

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Diyarbakır’ın ulaşım ağlarına yapılan bu devasa ölçekteki yatırımlarla kısa bir zaman içerisinde bölgenin ve hatta Ortadoğu’nun önemli lojistik merkezlerinden bir olma hüviyetine kavuşacağını da sözlerine ekleyen Vali Toprak “ Bu yatırmaların bir an önce hizmete açılmasını bu sebeple çok önemsiyoruz .Sonuçta bundan hem Diyarbakır hem de ülkemiz kazançlı çıkacak, insanlarımızın refahı ve istihdamı artacak” dedi. 

KÖYLÜLER HAZİNE ARAZİSİ VE ALT GEÇİT İSTEDİ

Daha sonra yapımı süren çevreyolunun arazileri üzerinden geçmekte olan vatandaşların da konu ile ilgili bazı endişe ve sıkıntılarını dikkatle dinleyen Vali Toprak, köylülerin, yolun geçeceği arazilerinin kamulaştırılması yerine kendilerine hazine arazisi verilmesi ve yol güzergâhında ulaşımlarının aksamaması için alt geçitlerin inşası talebi üzerine, “Burada vatandaş memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımız gereği vatandaşlarımızın mevcut sıkıntılarını yasal çerçeveler içinde çözmenin gayreti içerisindeyiz. Sonuçta bu yol önemli bir ihtiyaca karşılık verecek büyük bir kamu yatırımıdır ve her türlü şart ve koşulda hiçbir mazerete mahal verilmeden belirtilen süre içerisinde bitirilecektir. Ancak sıkıntı ve taleplerinizi de dikkate alıp koşullar ve yasal düzenlemeler elverdiği sürece tüm taleplerinizi değerlendirmeye çalışacağız’ dedi.

 

 

 

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER