Vali Değiş-Tokuşu!

Barış sürecinde yeni adım. Doğu ve batı arasında vali takası başladı. İlk adımın İzmir Valisi M. Cahit Kıraç'ın Diyarbakır'a, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın da İzmir'e atanmasıyla atıldığı iddia edildi.

Vali Değiş-Tokuşu!
 Hükümetin 'Barış sürecini', doğu ve batı illerindeki valilerin yerlerini değiştirerek sürdüreceği öne sürüldü. 

Bu kapsamda ülkenin batısındaki illerde görev yapanları doğudaki illere; doğuda görev yapanların da batıdaki illere atanacağı belirtildi. 

Yeni hazırlanan ve Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiği belirtilen Valiler Kararnamesi ile İzmir Valisi Cahit Kıraç Diyarbakır'a, 3 yıldan bu yana görev yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ın da İzmir'e atandığı ifade edildi. 

EXPO 2020'ye aday olan İzmir'de EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanlığı'nı da yapan Vali Kıraç'ın ataması sürpriz oldu. Vali Kıraç, Haziran ayında Paris'te yapılacak sunuma gitmeye hazırlanıyordu, Kasım ayında yapılacak EXPO 2020 oylaması için çalışmaları hızlandırmıştı. 

İzmir Valisi Kıraç, kararname imzalanmadığı için bu konuda açıklama yapmazken Başbakan ile birlikte Kızılcahamam kampında bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, atamayı, Facebook ve Twitter hesaplarından "İzmir Valimiz Diyarbakır'a, Diyarbakır Valimiz İzmir'e geliyor. Valilerimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum" diye paylaştı. 

RADİKAL

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER