Vali Toprak'tan veda yemeği

Valiler kararnamesiyle Diyarbakır'dan İzmir'e atanan Vali Mustafa Toprak, "Diyarbakır'da görev yaptığım süre içinde iyilikleri ve güzellikleri gördüm. Kırılmadım, incinmedim, olumsuz bir fikre de kapılmadım" dedi.

Vali Toprak'tan veda yemeği
Valiler kararnamesiyle Diyarbakır'dan İzmir'e atanan Vali Mustafa Toprak, "Diyarbakır'da görev yaptığım süre içinde iyilikleri ve güzellikleri gördüm. Kırılmadım, incinmedim, olumsuz bir fikre de kapılmadım" dedi.
Veda yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen Vali Toprak, 3 yılık görev süresini tamamladığını, kadim kent Diyarbakır'dan kadim kent İzmir'e atandığını söyledi.
Vali Toprak, gelecek hafta Diyarbakır'dan ayrılacak olmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, bunun kamu hizmetinin bir gereği olduğunu dile getirdi.
"Diyarbakır'da görev yaptığım süre içinde iyilikleri ve güzellikleri gördüm. Kırılmadım, incinmedim, olumsuz bir fikre de kapılmadım" diyen Toprak, görev yaptığı süre içinde her bir ferdi kendi canından aziz bildiğini belirtti.
Toprak, 3 yıl önceye göre bugün gelinen noktanın çok farklı ve olumlu olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
"İnişli ve çıkışlı günlerde belki 'şunlar da olmasaydı çok daha iyi olurdu' gibi kanaatler hepimizde oluştu ama bilerek hiçbir yanlış yapmamaya çalıştık. Önemli görevleri birlikte yaptık. Bu hizmetler sırasında, zorunlu bir kamu hizmeti gibi belki de zaman zaman bunu aşan bir oranda basın kuruluşlarının katkısını gördüm. Sizlere şükranlarımı iletmek istiyorum. Şükrediyorum, iyi ki Diyarbakır'a gelmiş ve görev yapmışım. Burada edindiğim bilgiler hayata bakışımda, insanları anlamada ve tanımada beni farklı bir noktaya getirdi."

-"Beni bahtiyar ettiniz"-

Toprak, gazetecilere gelişen olay ve durumlarla ilgili her zaman bilgi vermeye çalıştığını ifade ederek, gerektiği şekilde bilgilendirmemeleri halinde çok sıkıntılar yaşanabileceğini vurguladı.
Yapılan tüm çalışmaları gazeteciler aracılığıyla vatandaşlara aktarma fırsatı bulduklarını kaydeden Vali Toprak, "Beni bahtiyar ettiniz. Sizler olmasaydınız, biz bugün belki de olmamız gereken noktada olamazdık. Buna yürekten inanarak söylüyorum. Belli bir noktada, belli bir değer biçiliyorsa, o biçilen değer ve konum sizlerle oluştu" diye konuştu.
Hüzünlendiğini, değişik duygular içerisinde olduğunu belirten Toprak, "Ben 24 saat, sizler belki 48 saat çalıştınız. Gaz, molotof, yağmur, çamur demeden mücadele ettiniz. Geçmişi hatırladığımızda tatlı bir anı olarak kalıyor bunlar. Yeter ki her bir vatandaşımız mutlu ve müreffeh yaşasın" ifadesini kullandı.
Vali Toprak, yemeğin sonunda vedalaştığı gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2013, 01:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER