AMEDSPOR BELEDİYEDEN KOPUYOR MU?

 İlk kurulduğunda Diyarbakır Büyükşehir Belediye olarak belediye takımı orjinli bir takımken daha sonra tesisleşme ve şirketleşme adımları atıldıktan sonra yapısal ve yönetimsel olarak bazı değişikliklere giden ve ismini önce Diski sonrada Amedspor olarak değiştiren kulüp Belediye ile bağlarını koparıyor mu? Sorularını akla getirdi.

İlk önce Büyükşehir Belediyede hizmet veren kulüp başkanlığı açılan tesise taşındı. Daha sonra Otopark ve ona bağlı şirketin devri gerçekleşti. Ardından yönetim olarak işadamlarından oluşan bir oluşum geçen sezon görev aldı ve Kulüp başkanlığına bir işadamı getirildi. Bunlar kulübün yapısal anlamda Belediye ile yavaş yavaş bağlarını koparıp daha etkin bir yönetim oluşmasını sağladı. Hatta bunun ilk meyvesi olarak ta oluşan yönetimin girişimleriyle Akparti eski milletvekili İhsan Arslan tarafından Amedspor Kulübüne bir otobüs hediye edildi her ne kadar bu otobüsle ilgili şuana kadar bir işadamı ibaresi kullanılsa da Otobüsün Akpartili bir isim tarafından verilmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Kulüp şuan itibariyle tesisleşmesini tamamlamış, kurumsal anlamda önemli adımlar atılmış ve gelirleri olan bir kulüp. Bu aşamada şampiyonluktan başka bir derece başarısızlıktır. Kadro oluşumu ve Teknik ekipte bunu başarabilecek bir potansiyele sahiptir. Erzurumspor karşısında ligdeki en büyük rakibini ve üstelik 2 sezondur sahasında yenilmeye bir takımı yenmesi bunun en önemli göstergesidir. Umarım sezon içerisinde ceza almayı gerektirecek eylemlerden uzak durularak takımın zarar görmesi engellenir ve bu ligde Amedspor şampiyonluğu göğüsler.
YORUM EKLE