Amedspor’a Yapılan Saldırı Kime Ne Kazandırdı?

Amedspor’a Yapılan Saldırı Kime Ne Kazandırdı?

Ankaragücü Amedspor maçında olanlar insan olan hiç kimsenin kabul edeceği türden olaylar değildi. Bir futbol müsabakasında özelliklede ismi üstünde TÜRKİYE Spor Toto 2. Lig müsabakasında ve de Sözde Şeref Tribününe sızmış alçaklar tarafından misafir takım yöneticilerine zalimce yapılan saldırı vicdanları yaralamaktan ve bölgeler arası duygusal kinden başka hiçbir şeye hizmet etmemiştir. Bunu sadece bir maçta gole sevindiler dayanamadık diye açıklamakta insanların aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir.

Aklı Selim olan bu ülkeyi seven her bireyin canla başla vurguladığı, mücadele ettiği aynı ülkenin ayrılmaz parçalarıyız, Kardeşlik ve ortak vatan şiarına darbedir.  Çünkü bu tavrın hizmet ettiği amaç, kaostur, nefrettir ve ötekileştirmedir.

Şimdi sormak lazım oraya TÜRKİYE Liglerinde kentini temsil eden ve Federasyonun belirlediği kurallar çerçevesinde mücadele veren Türkiye Futbol Federasyonun üyesi ve adı da Federasyon tarafından kabul edilmiş bir takımın yöneticilerine saldırmak, hakaret etmek size ne kazandırdı ve hizmet ettiğiniz kulübünüze artı puan mı getirdi. Bölücü olan siz misiniz yoksa Ankaragücünü burada misafir eden ağırlayan Amedspor yöneticileri mi?

Başbakanlık ve Spor Bakanlığı konuyla ilgili Soruşturma başlattı ama her şeyden önemlisi Federasyonun tutumu ve atacağı adımlar önemlidir. Adalet duygusu ve kamu vicdanının rahatlatılması gerekli yaptırımların yapılması adına çok önemlidir. Trabzon’da her Fener maçında yaşanan olayın asıl sebebi Adaletlin tecelli etmemesi ve haksızlıktır. Yani Adalet sağlanmadığı takdirde anarşi başlar. Bu ülkeye bu görüntüleri yaşatan herkes hesabını vermelidir.

Ancak şunu unutmamak gereklidir ki bunu kan davasına dönüştürüp iki kulüp arasında husumete dönüştürerek daha büyük olaylara sebep olunmamalıdır bunun için her iki kulüp yöneticileri ve özelliklede malzeme arayan Siyasiler yapacakları açıklamalarda aklı selim ve dikkatli olmalıdır.

Futbol Siyaset mecrası değil Diyarbakırspor çok acılar çekti ve çok zararlar gördü şimdi aynısını Amedspora yapmayalım. Stadyumlar siyasi düşüncelerin ve popülist davranışların sergileneceği arenalar değil, Sporun temeli ve ruhunda kardeşlik ve birleştirmek var ötekileştirmek ve bölmek yoktur. Saygılarımla    

YORUM EKLE