Amedsporu Zor Günler Bekliyor… Diyarbekirspor Becereksizlik ve Hakem Kurbanı

Amedsporu Zor Günler Bekliyor… Diyarbekirspor Becereksizlik ve Hakem Kurbanı

Türkiye’de lig başlamadan anlaşıp ayrılan hocalar olmuştu, hatta Aynı gün önce anlaşan sonrada akşam ayrılan Teknik Direktörlerde oldu ki bunlar normal prensip olarak anlaşma şartları yerine gelmediği için henüz transfer yapılmadan kamp başlamadan lig başlamadan yolların ayrılması doğru kabul edilebilir. Ancak ligin 2. Haftasında Amedsporda gönderilen Teknik direktör olayı anlaşması, kamp süreci, transferleri ve alınan başarısız sonuçların ardından gönderilme şekli tamamıyla yanlış bir durum.

  1. Anlaşırken beklentileriniz ve bütçeniz doğrultusunda şartlar oluşmamışsa lige başlamadan gönderseydiniz.
  2. Kamp döneminde yaşanan sorunları aşamadıysanız gönderseydiniz.
  3. Takım kurgusunu ve kamp çalışma temposunu beğenmediyseniz gönderseydiniz.
  4. Transferleri yetersiz gördüyseniz rapor isteyip gönderseydiniz.
  5. Transfer sezonu bitmeden takıma takviye yapabilmek için oynatacağınız sisteme ve oyun kurgusuna müdahale edebilmek için 2 eylülden önce gönderseydiniz.

Bunların tümü kabul edilebilirdi ancak kampı bitmiş, Transfer sezonu sonlanmış, ligin 2. Haftasında hoca göndermek bu takıma hiç bir şey kazandırmadığı gibi tamamiyle yönetimsel bir hatadan başka birşey değildir.  

Hacettepe gibi vasat bir takıma karşı orta sahası dirençsiz ve belli bir oyun mekaniği olmayan oyuncular, ilerde bireysel olarak saha avantajı ve yeni bir Teknik heyetin gelişiyle oluşan heyecana rağmen maçın hemen başında Atakanın pozisyonunda Hakmin vermediği kırmızı kart ve kaçan gol pozisyonları ve kaybedilen 2 puan.

Amedsporun bu kadroyla işi çok zor hele ki birde Atakan, Burak sakat ve Furkan kart cezalısı H. Trabzon maçına gidiyor ve sakatlıkların sebebide adale sakatlığı ise bunu da sorgulamak lazım.

Budakın ve ekibinin işi çok zor olacak yetersiz bir kadro, yıpranmış bir camia, moralleri bozuk olan oyuncular ve zorlu bir fikstür hocayı bekliyor. Acil olarak takımı toparlamak ve içerde dışarıda iyi sonuçlar almak gerekiyor. Bunun içinde mecburi olarak eldekilere göre bir oyun sistemi ve motivasyon desteği bakalım neler olacak.

Diyarbekirspor Temposuz oyun, Becereksizlik ve Hakem Kurbanı oldu…

Lige iyi başlayan ve iyi bir takım kuran Diyarbekirspor maalesef bu hafta hiçte hakketmediği bir mağlubiyet aldı…

Rakibine göre üstün oynayan ancak pas trafiğinde biraz yavaş kalan Diyarbekirspor istediği posizyonları Güney’le, Reşo’yla, Fuat’la bulmasına rağmen gol vuruşlarında şanssızdı.

Reşonun süratinden faydalanmaya çalışan temsilcimiz önemli pozisyonlar bulmasına rağmen maçın hakemi Emre Korkmaz ve yardımcılarının vermediği  % 100 penaltı ve saçma sapan offside bayraklarına ve çok kritik noktalarda verdiği saçma sapan kararlara takıldı.

Elbette ki bunlar bahane olamaz çünkü şampiyonluk isteyen bir takım böyle bir maçta yakaladığı 5-6 net pozisyondan en az birini gol yapmalıydı.

Ayrıca orta saha biraz daha vites yükseltip tempolu ve hızlı pas yapmalı…

Neden? rakip savunma senden önce ne yapacağını düşünememeli sen pas oyunuyla rakip savunmanın dengesini bozmak ve ileride oynayan oyuncularında koşularıyla boş alan yaratabilmelisin. Bunun içinde özellikle orta sahada bu kadar yetenekli oyuncun olmasına rağmen yavaş oyun olsa olsa rakibini rahatlatmaya yarar.

 Reşo hızlı, Alihan yetenekli rakibi her şekilde yıpratıyorlar Uğur ve Güney özellikle Fuat’ın sırtı dönük rakip savunma içinde duvar olacağı Alihan, Reşo ve Güneye yapacağı 2’ye 1’lerle her maç dünya kadar pozisyon bulacaktır.

Neyse olur bu tür kazalar ben Diyarbekirspor’un bu ligi forse edeceğine ve şampiyon olacağına daha da  inancımı koruyorum.    

    

YORUM EKLE