Ak Partili Vekilden Hdp Lideri Demirtaş'a Sert Tepki

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Türk ve Kürt gençlerine IŞİD’e karşı savaş çağrısında bulunan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a sert çıkarak, “Selahattin Demirtaş’ın illegal yollarla gençlerin Suriye’ye gidip IŞİD’e karşı bir eylem içersinde olmasını istemesi, bizim insanımızı farklı yönlere itmektir” dedi.

Ak Partili Vekilden Hdp Lideri Demirtaş'a Sert Tepki
 AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Türk ve Kürt gençlerine IŞİD'e karşı savaş çağrısında bulunan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sert çıkarak, "Selahattin Demirtaş'ın illegal yollarla gençlerin Suriye'ye gidip IŞİD'e karşı bir eylem içersinde olmasını istemesi, bizim insanımızı farklı yönlere itmektir" dedi.

İçten, bugün İstanbul Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda düzenlenen "Umut'a Yolculuk" adlı resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi. 76 ressamın 217 eser ile katıldığı ve 10 gün ziyarete açık olacak resim sergisinin açılışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan AK Partili İçten, HDP lideri Demirtaş'ın Türk ve Kürt gençlerine IŞİD adlı örgüte karşı savaş çağrısına tepki gösterdi. İçten, "Selahattin Demirtaş'ın illegal yollarla gençlerin Suriye'ye gidip IŞİD'e karşı bir eylem içersinde olmasını istemek bence bizim insanlarımızı farklı yönlere itmektir" dedi.

Siyasetçilerin konuşmalarına çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Cuma İçten, "Bizim şiddetten, savaştan yana duruş sergilememiz doğru değil. Ülkenin bir resmi politikası var Türkiye Cumhuriyeti olarak. ve bunu da elbette iktidar üstlenir. Bunun dışındaki muhalefetin illegal yollarla illegal örgütlere, bakın illegal yollarla illegal örgütlere duruş sergilemesi elbette ki çok yanlış bir iş olur. Ülkemizin ordusu var, ülkemizin siyasi ve güçlü bir iktidarı var. Biz başından beri IŞID'in karşısında olduğumuzla ilgili duruşlar sergiledik" diye konuştu.

IŞİD'in Irak ve Suriye'deki siyasi boşluğun yansıması olduğunu söyleyen İçten, şöyle devam etti:

"Suriye ile ilgili en baştan beri kimyasal silah kullanan Esed'e karşı uluslararası arenada bir müdahale yapılması gerektiğini başından beri söyleyen iktidarız ve Türkiye oldu. Ama insanlık suçunu işleyen Esed'e karşı maalesef dünya sessiz kaldı. Irak'ta Maliki yönetiminin zulüm ve politikaları IŞİD'i büyütmüştür. Esed'in zulüm politikalarının IŞİD'i büyüttüğü gibi. Dolayısıyla bana göre öncelikle bataklığın kurutulması gerekiyor. Siz bataklığı kurutmadığınız süresince bugün IŞİD biter, yarın başka IŞİD'ler çıkar. Bu anlamda insanlık suçunu kimyasal kullanarak işleyen Esed yönetiminin uluslararası Birleşmiş Milletler gözetiminde ve NATO mutlaka müdahale edip bu işe el atması gerekiyor. Keşke, biz bunu iki yıldır bas bas bağırıyoruz, Suriye havaalanının tamamen uçuşlara kapatılması gerekiyordu. Biz iki yıldır bunu söylüyoruz. Çünkü Esed'in bombaladığı yerlere yerleşen ve her bombaladığı yerde güçlü hale gelen IŞİD'in kendisi oldu. Bunun sorgulanması lazım. Selahattin Demirtaş'ın illegal yollarla insanların yurt dışına çıkıp, yani Suriye'ye gidip IŞİD'e karşı bir eylem içersinde olmaları, bence bizim insanlarımızı farklı yönlere itmektir. Bunu bir devletin politikası haline gelip, yani Selahattin Demirtaş devlet buna müdahale etsin deseydi farklı algılanabilirdi. Ama vatandaşı Suriye'ye yönlendirmeyi ben çok doğru ve etik bulmuyorum."

Açılışını yaptığı sergi ile ilgili de konuşan İçten, "Diyarbakır'dan batıya, batıdan doğuya, hem çözüm süreci ile ilgili hem farklı alanlarla ilgili bir birlikteliğin ve kardeşliğin devamından yana oluyoruz. Burada 'Umut'a Yolculuk' adı altında 3 yaşında, 5 yaşında annesi, babası vefat etmiş; öksüz ve yetim çocuklara bir gelir elde ediliyor. Bir Diyarbakır Milletvekili olarak böyle bir organizasyonda 3 tane resim alarak bu oluşuma destekte bulunmuş olduk" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER