'DEDAŞ haram yiyor'

Yaşanan elektrik kesintilerine tepgi gösteren Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı, DEDAŞ'ın haram yediğini iddia etti

'DEDAŞ haram yiyor'
 Elektrik kesintileri yüzünden esnafın zor durumda kaldığını belirten Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı, elektrik kesintileri yüzünden kullanılan jeneratörlerle sağlanan enerjininde saatten geçtiğini belirterek bu sebeple DEDAŞ'ın haram yemiş olduğunu iddia etti. Özellikle kasap esnafının elektrik kesintilerinden zarar gördüğünü anlatan Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Hacı Atlı kesilen elektrikler yüzünden etlerinin bozulduğunu belirterek DEDAŞ'a veryansında bulundu. Atlı, "Elektrik kesintileri yüzünden esnafımız olumsuz etkileniyor. Esnafımız çok zor duruma düşüyor. Gerek etler gerekse, sakadat ürünleri temel gıda maddesi olduğu için elektrik kesintilerinden çok büyük olumsuzlukla etkileniyor bundan dolayı tüketicilerimizde mağdur oluyorlar. Bu sebeple esnafımızın soğutucu tertibatı sürekli kesilen elektriklerden dolayı cihazları motorları yani soğutucu tertibatı bozuluyor ve etlerimiz ile sakatadlarımız yiyilmez hale geliyor yinede bundan en büyük zararı gören şüphesiz esnafımızdır" dedi.

"DEDAŞ HARAM YİYOR"

DEDAŞ'ın haram yediğini belirten Atlı, "Özellikle bir konuya değinmek istiyorum ve gündeme getirmek istiyorum benim şuan oturduğum sitede elektrik kesintilerinden dolayı jeneratör devreye giriyor çalışan jeneratörlerden elektrik geçiyor hem yakıta para veriyoruz hem de DEDAŞ'a para veriyoruz bundan dolayı bina sakinlerinden de bizlerden de DEDAŞ haksız yere saatten geçilen elektrik ücretini de haksız bir kazanç olarak alıyor. Diyarbakır'da binlerce jeneratör çalışıyor saatlerce elektrik kesilince devreye jeneratörleri bırakıyorlar ister istemez haksızlık yapılıyor bu bir kul hakkıdır haram yiyiyor DEDAŞ. Buna dur diyende yok yüzlerce defa sivil toplum örgütleri, oda başkanları muhtarlar açıklamalar yaptılar halk yol kesti maalesef hiç umurlarında değil yetkilileri davet ediyorum göreve bu bir vicdansızlıktır. Bu bir gasptır zaten bölgemiz hassas en sıkıntılı günler yaşamaktadır esnafımız kepenk kapatıyor aile huzuru kalmıyor işler ters gidiyor yani esnafımızı iflasa götürüyorlar yuvalar dağılıyor. Biran önce yetkililer bu elektrik sorununa çözüm getirmelidirler" diye konuştu.

'ESNAFI SOKAKLARAMI ÇIKARALIM?" 

Siyasilerin seçimden seçime geldiğini de sözlerine ekleyen Atlı, "Seçimden seçime siyasiler gelir bir takım vaatlerde bulunurlar halkı kandırırlar ve seçildikten sonra sahip çıkmazlar halkı bu şekilde kandırmasınlar yetti artık nereye kadar dayanacağız bu nasıl anlayıştır kaçak kullanan varsa kullanmayanın ne suçu vardır.

Soruyorum 
Diyarbakırhalkımı kaçak kullanıyor yoksa DEDAŞ'mı kaçak kullanıyor her şey ortada göz göre göre DEDAŞ haram yiyor esnafı halkı neden zora sokuyorlar bu işi yapmadılarsa bırakıp gitsin hükümetin acilen DEDAŞ'ı geri almasını istiyoruz yoksa daha çok insanların yuvası yıkılacak elektrik kesintilerinden dolayı artık yeter sokaklaramı çıkartalım esnafı mahkemeye vereceğiz bıktık usandık artık" dedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 20:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER