Diyarbakır Tso Başkanı Sayar'dan İtso'ya Ziyaret

Diyarbakır TSO Başkanı Ahmet Sayar, İTSO’yu ziyaret ederek, oda başkanı Metin Anıl ile görüştü.

Diyarbakır Tso Başkanı Sayar'dan İtso'ya Ziyaret
 Diyarbakır TSO Başkanı Ahmet Sayar, İTSO'yu ziyaret ederek, oda başkanı Metin Anıl ile görüştü. İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer'in de hazır bulunduğu görüşmede Diyarbakırile İnegöl arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi konuşuldu.

İnegöl ekonomisi hakkında bilgi almak amacıyla ilçeye gelen Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası (Dtso) Başkanı Ahmet Sayarİnegöl Ticaret Ve Sanayi Odası'nı (İTSO) ziyaret etti. İTSO Başkanı Metin Anıl, Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Dtso Başkanı Sayar, ilçedeki ekonomik faaliyetler hakkında bilgi aldı.

İTSO Başkanı Metin Anıl, İnegöl'de yılda 1 milyar doların üzerinde dış ticaret gerçekleştiğini ve ilçe ekonomisinin her yıl dış ticaret fazlası verdiğini söyledi. Anıl,Türkiye'nin ilk ilçe Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulduğu İnegöl'de iki tane OSB olduğunu ve iki sanayi bölgesinin de Islah OSB olması yönünde çalışma yürütüldüğünü Belirtti.İnegöl'de tekstil, makine, gıda sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar olduğunun altını çizen Başkan Anıl, bunun yanı sıra çok güçlü bir mobilya sektörüne sahip olduklarını belirterek, "Mobilya'da Türkiye'nin mobilya başkenti olma yolunda ilerliyoruz" diye konuştu.

Dtso Başkanı Ahmet Sayar da, İnegöl ekonomisini çok yakından takip ettiklerini söyledi. Sayar, mobilya sektörünün başarılarını da gıptayla izlediklerini belirterek, "İnegöl'ün ekonomik başarılarının sırrını merak ettiğim için geldim. Organize Sanayi Bölgelerinde ve mobilya sanayiinde incelemeler yaptım. İTSO heyetiyle görüşerek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldım. Çok zararlı bir ziyaret gerçekleştirmiş olduk. Bizi ağırlayan İTSO heyetine teşekkür ederim" dedi

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 18:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER