DÜĞÜN MAGANDALARI İÇİN ÖRNEK TEDBİRLER

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde düğünlerde silahla havaya ateş edenlerle ilgili önlemler artırıldı.Kurallara uymayanlar hakkında adli işlem yapılarak para cezaları kesiliyor.

DÜĞÜN MAGANDALARI İÇİN ÖRNEK TEDBİRLER
 Uymayanlara Ağır Ceza

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde vatandaşları canından bezdiren düğün magandalarına karşı çarpıcı bir önlem dizisi geliştirildi. Bu sayede son zamanlarda bu tür olaylarda düşüş olması dikkat çekiyor.

Düğün sahipleri polis merkezlerine çağrılarak uyulması gereken kurallar yazılı olarak imzalatılıyor. Uyarı yazısında,yapılacak eğlencelerde silahla ateş etmek,havayi fişek atmak ve gürültü yapmak,araç kornaları ile klakson çalmak,yolu kapatmak gibi konuların kesinlikle yasak olduğu,aksi yönde davrananlara adli ve idari işlem yapılacağı bildiriliyor.

 

Yasağa Uymayanlara Sutüstü

Her düğünde sivil polisler gönderilerek kurallara uymayanlar suçüstü yakalanıyor. Çınar’da son bir hafta içerisinde silahla ateş ederken suçüstü yakalanan  İ.T ve Z.T isimli kişilere Genel Güvenliği Kesten Tehlikeye Düşürme ve 5136 Sayılı kanuna muhalefet suçlarından adli işlem yapılarak şahıslar gözaltına alındı.Olayla ilgili 1 adet af tüfeği ve çok sayıda fişek kapsülü ele geçirildi.

Polis ekipleri tarafından denetimlerin devam ettiği bildirilirken,emniyet  görevlileri mutlu günlerin acıya dönüşmemesi için düğün sahiplerinin ve katılanların bu tip olumsuz hareket edenleri uyarmaları için duyarlı davranmalarını talep ediyor.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER