Kültür Bakanı Xalit Doskî`den Büyükşehir'e Ziyaret

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Kültür Bakanı Xalit Doskî, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı`yı ziyaret etti.

Kültür Bakanı Xalit Doskî`den Büyükşehir'e Ziyaret

 

Sinema Evi ve  Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği, "Kürt Film Günleri" için'da bulunan  Kültür Bakanı Xalit Doskî,  Eş Başkanları  ve 'yı makamında ziyaret etti.



Ziyarette, Meclis Üyesi Kerem Canpolat,  Sinema Daire Başkanı Ebas Ebdulrezaq, Sinema Evi'nden Zana Hama, Genel Sekreter Yardımcısı, Kültür Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ve Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan  de hazır bulundu.



Kültür Çalışmalarına Önem Veriyoruz



Kürdistan Bölgesel Yönetimi Kültür Bakanı Xalit Doskî, 'da bulunmanın kendisi için büyük mutluluk olduğunu söyledi. Kültür alanında yapılan çalışmalara çok önem verdiklerini ve kültürel çalışmaları sanatın her dalında yaygınlaştırmak için çalıştıklarını ifade eden Doskî, "Çünkü film ve sinemanın rolü toplumların gelişmesinde çok belirleyicidir. Kürtlerin yaşadığı dört parçada, kültürel bir iletişimin buluşması açısından önemlidir" dedi.



Doskî konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bilindiği gibi birkaç yıl önce Kürdistani nitelik taşıyan kültürel bir konferans'ın ilk ayağı Amed'de gerçekleşmişti, ikinci ayağı Hewlêr'de gerçekleşecekti. Ama bu biraz aksadı şimdi biz bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Tüm kültürel yapıların katılımıyla gerçekleşecek olan bu konferansı önemli bir buluşma olacağına inanıyorum. Umut ediyorum ki bu buluşma bizler ve siz belediyelerin ilişkisine bir ivme kazandırır."



Anlı: Sanatın Başkentine Hoşgeldiniz



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı  ise,  Vakfı'na bu buluşmaya vesile oldukları için teşekkür ederek, söz konusu görüşmenin bir başlangıç olmasını diledi.

Kürt halkının yıllar içinde büyük acılar çektiğini söyleyen Anlı, "Halkımız çok zahmet gördü. Bugün verilen bedeller sadesinde bazı kazanımlar elde ettik, başımız dik" dedi. Anlı, kültür, sanat, spor, toplumsal çalışmalar ve belediye çalışmaları sayesinde, diplomasi sayesinde  belediyeleri ile daha da yakınlaştıklarını söyledi.

 Eş Başkanı  da, ziyaretin kendileri açısından çok önemli olduğunu söyleyerek, misafirleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER