‘KÜRT STAR’ DOLANDIRICLIĞINA DİKKAT

Vatandaşın cebine göz diken dolandırıcıların yeni versiyonu ‘Kürt Star’ oldu.

‘KÜRT STAR’ DOLANDIRICLIĞINA DİKKAT
 Cep telefonlarına gelen mesajlar,internet üzerindeki yayınlar ve çeşitli yollarla yapılan dolandırıcılık derken şimdi de Kürt kültürü ve müziği üzerinden vatandaşların dolandırılığı iddiaları var.
Bazı televizyon kanalları,yayın kuruluşları ve firmaların ‘Kürt Star’ adı altında yarışmalar ederek Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşları dolandırmaya çalıştığınıa dikkat çekilerek,halkın bu konuda dikkatli olması istendi. Önümüzdeki günde başta Diyarbakır olmak üzere bölge illerinde yapılacağı açıklanan ve tanıtımı yapılan yarışmalar için yasa dışı yollarla vatandaşlardan para alındığı iddia ediliyor. Tanıtım reklamlarını öğrenen gençler, internet üzerinde form dolduruyor ancak yarışmanın yapılacağı yere gidip evrakları teslim etmeye çalışınca şok taleple karşılaşıyor. Görevliler,makbuz ve yasal güvence olmadan adaylardan 100 ile 200 TL arasında değişen rakamlarda giriş parası oluyor. Oysa yasaya göre para ya banka hesabına yatırılmalı ya da karşılığında makbuz verilmeli.
Dolandırıcılığın farkına varan vatandaşlar, özellikle şöhret merakı olan gençleri uyararak tuzağa düşmemelerini istedi.Vatandaşlar,ayrıca böyle olayların artmasına ve vatandaşların iyi niyetli duygularının suistimal edilmesine dikkat çekerek polisi ve savcılıkları harekete geçirmeye çağırdı.
Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER