Sur ilçesinde 943 adet tarihi sikke ele geçirildi

DİYARBAKIR'a bağlı Merkez Sur ilçesinde gerçekleştirilen tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyon düzenlendi 4 kişi gözalatına alındı.

Sur ilçesinde 943 adet tarihi sikke ele geçirildi

Valilik Basın biriminden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Sur ilçesinde ikamet eden (4) şüpheli şahsın elinde bulundurdukları Roma ve Bizans dönemine ait sikkeleri satmak için alıcı aradıkları yönünde bilgi elde edilmiştir. 
Bu kapsamda, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı doğrultusunda 09 Şubat  2019 Cumartesi günü Diyarbakır Sur ilçesinde icra edilen operasyonda; bahse konu şüpheli şahıslar, sikkeleri satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanmıştır. 
Şahısların ikametlerinde ve üzerlerinde yapılan adli aramada; Roma ve Bizans dönemine ait (943) adet sikke, bileklik, kolye ve yüzük ele geçirilmiştir.
Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmesi ve alınan talimat uyarınca ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınmış, olayla iltisaklı (4) şüpheli gözaltına alınmıştır." denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER