Yazar Musa Anter Cinayeti Davası

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, yazar Musa Anter'in öldürülmesiyle ilgili davada İsveç'te bulunan tutuksuz sanık Abdulkadir Aygan'ın SEGBİS ile 2 Temmuz'da ifadesinin alınmasına karar verdi.

Yazar Musa Anter Cinayeti Davası
 Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, yazar Musa Anter'in öldürülmesiyle ilgili davada İsveç'te bulunan tutuksuz sanık ?Aziz Turan'ın (Abdulkadir Aygan) SEGBİS ile 2 Temmuz'da ifadesinin alınmasına karar verdi.
Diyarbakır'da 22 yıl önce yazar Musa Anter'in öldürülmesi ve yazar Orhan Miroğlu'nun yaralanması olayıyla ilgili özel yetkili Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosya, Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti. 

Dosyada daha önce verilen ara kararları inceleyen mahkeme, tutuksuz sanık Abdulkadir Aygan'ın İsveç'te bulunduğu gerekçesiyle Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünce, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla 2 Temmuz'da ifadesinin alınmasını kararlaştırdı.

Dosyada, Hamit Yıldırım tutuklu yargılanırken emekli Albay Savaş Gevrekçi, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve Abdulkadir Aygan ise tutuksuz yargılanıyor.

İddianamede, sanıklar hakkında, "taammüden adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "halkı isyana teşvik ve birbiri aleyhine silahlandırarak mukateleye (öldürme, vuruşma) teşvik etmek" ile "adam yaralamak" suçlarından da 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor. - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER