ASGARİ YAŞAM, AZAMİ ÖLÜM…

 Bilmem haberiniz var mı? Asgari ücrete yapılan 104 TL’lik artışın gürültüsü ve hengâmesi arasında çok yaygın kullandığımız ilaçların büyük bir bölümüne yüzde yüz oranında zam usulca, sessiz, sedasız geldi.

 

Emeklilerin ve asgari ücretli işçilerin açlık sınırı altında yaşadığı herkesçe bilinir. Emekliler ve asgari ücretliler her pazarlık dönemi yapılacak olan artışı dört gözle beklerken her zaman olduğu gibi hep hayal kırıklığı ile sahnenin perdelerini kapatıyor.

 

Geçtiğimiz günlerde yetkililerin işverenlerle pazarlığı sonucu asgari ücrete 104 TL artış getirilirken belli kriterlerden dolayı 51 TL’sinin kesinti yapılarak ödeneceği söylemleri gündemde. Yani net olarak 53 TL gibi bir artışın olduğu söyleniyor. Doğrusunu da kimse bilmiyor, yakında hep beraber öğreneceğiz.

 

Bu olayı birçok kesimin yaptığı gibi acite ederek ve dramatize ederek sunmak istemiyorum aslında, zaten her şey ayna gibi ortada. Herkes ve her kesim halimizi, ahvalimizi bizden daha iyi biliyor ki görünen köy kılavuz istemez ya da maymunun kıçı her zaman açıktadır.

 

Şahsım çok uzun bir zamandan beridir asgari ücretle çalışıyorum, elit diye tabir edilen bir meslek gurubundayım ve gırtlağa kadar çok elit bir biçimde borç batağında yüzüyorum. İçkim, kumarım, gece hayatım ve dışarıda harcama yapmak gibi lükslerim de yok. Ne hikmetse elime geçen meblağ ile kira, elektrik su derken emin olun mutfak masrafına ve nicesine ayıracak hiçbir gıdım kalmıyor. Nasıl yaşıyoruz, nasıl hala hayattayız anlamış değilim.

 

Yani anlayacağınız asgari artış, azami ölümü her gün tekrar, tekrar yaşıyoruz.

 

Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE