AYIP EDİYORSUN TURKCELL

 Sanırım yazımın başlığı birçok şeyi anlatıyor olsa gerek.

İki arkadaş bu gün bir sohbet ediyorlar. Biri Sur’dan göç etmek zorunda kalan, çatışmaların bütün negatif unsurlarını yüzündeki çizgileri barındıran, biri de ben basın mensubu.

 Derin bir sohbet var Diyarbakır’ın kanayan yaraları ile ilgili. Bir anda ‘Ya sahi, bu gün Turkcell’in hukuk bürosu olan YÖN HUKUK BÜROSU beni aradı abi diye seslendi mağrur vatandaş, ardına da dizdi kelimelerini ve dedi ki: “Yön Hukuk Bürosundan beni aradılar borcum var diye, söz vermiştim yatıracağım diye ama gel gör ki memleket yangın yeri, cepte ekmek alacak para yok. Evden aldığımız bir iki parça eşyamız var, onun içinde icra koyduracaklarmış. Herkesler bize destek sunmanın hesabını yaparken Turkcell bu ateşin içinde icra göndermenin hesabını yapıyor. Bu nasıl insanlık, bu nasıl bir vicdan” diye serzenişte bulundu ve altını özellikle de şu kelimeye vurgu yaptı: “İcra, haciz önemli değil de ben adama diyorum babacan Diyarbakır’da sefalet içersindeyiz, o bana diyor ki senin borcunu onaylayıp 4’e katlayayım da gör boyunun ölçüsünü diyor”.

 Bunları dile getirirken inanın gerçekten içim parçalandı, her şey bir tarafa tahsilat için böyle borcu katlamalı tahsilat yoluna gideceğiz, boyunun ölçüsünü göstereceğiz demeleri en çokta içimi acıttı.

 Tüm gün boyunca, belki 20 defa Turkcell genel müdürlüğünü aradım olayı anlatmak, dikkat çekmek adına ki nafile. Bir sekreter çıkıyor, cevabı olmayan bir hatta aktarıyor ve dakikalarca bekle ki biri cevap versin. Tabi cevap veren yok.

 Son olarak Turkcell’in genel müdürü Kaan Terzioğlu’nu bağlamalarını istedim. Yine bir bağlantı, dakikalarca telefon çaldı yine yanıt yok. Desenize koca firmanın sekreteri dahi yokmuş ki telefona baksın. Yazık, üzüldüm, demek ki Turkcell’de kötü bir dönem geçiriyor, yoksa sekreter olmaz mı koca kurumda. 

 Birde şöyle bir olay var ki BTK yani Bilgi Teknolojileri Kurumunun gözünün gördüğü ve göz ardı ettiği. Bilindiği gibi cayma bedeli adı altında tahsil edilen paralar var ya, ha işte o paraların tahsiline BTK yasal değil demişti. Sevgili Trukcell ise yasal olmayan yolla çok tahsilat yaptı. İspatı da var icabında. Yani yasal olmasa da, illegal olsa da alacağına Aslan olan Turkcell, insanlığa gelince bence sınıfta kaldı. Bu yazı ulaşır mı ulaşmaz mı bilmem ama mutlaka okuyup Kaan’at getirecek birileri olacaktır. 

 Hani belki sözlerimizin kıymeti yanınızda olmayabilir ama Tevrat’tan bir örnekle hatırlatma yapayım zatı alinize. ‘Ancak Ben alçakgönüllüye, ruhu ezik olana, sözümden titreyen kişiye değer veririm.’ (Yeşaya, 66:2)

 

Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Demirkol
Mustafa Demirkol - 8 yıl Önce

evinizin önüne hendek kazıp, silah yıgarken sesiniz çıkmadı şimdi mi mağdur oldunuz, elektrik kaçak, vergi desen ödemezsin, kredi çeksen batırırsın, anca devlet versin, anca mağdur edebiyatı