AYIPLI MAL SATMA, AYIP…

          Hepimiz ayıplı mal almış ve bunun mutlak suretle mağduru olmuşuzdur. Kimimiz olayın üstüne gitmiş, kimimiz de o kadar alçalmamak adına ayıpları görmezden gelmişizdir.

 

Tam da bu noktada geçtiğimiz günlerde bir Facebook’tan bir takipçim bana bir mesaj gönderdi. Şikayeti aynen şuydu: “ Geçtiğimiz günlerde biz Ninova alışveriş merkezinde, kızıma kendini kendilerini bu işin dünyası zanneden bir firmadan ayakkabı aldık. Marka bir ayakkabı aynı zamanda garantili, ayakkabı ilk haftada kötü çıktı, geri götürdük. 14 gün de tahlil diye oyaladılar bizi,  sonra da bize tüketici hatası denildi. Ben tüketici hakemine götürdüm konuyu. Bizi haklı buldular ve kızım defalardır gitmesine rağmen, buraya belge gelmedi deyip geri gönderiyorlar. Bu gün kızım götürdü kararı, bu seferde yerine çek verdiler. Benim kızım oradan ayakkabı alma mecburiyetinde mi? Benim amacım insanların hak, hukuk konusunda tembellik etmemesini, bu tuzakçıların tuzağını bozmalarını istememdir uğraşım. Büyük AVM’lerde ikidir bunu yaşıyoruz, alışveriş yapmaktan nefret eder olduk. Büyük bir para değil fakat benim çocuğum hakkını hukukunu kimse yemesin. Bu mağduriyetleri çok insan yaşıyor.” Diye yakınıyor ve konuyu basın mensubu olarak gündeme getirmemi talep ediyor. 

 

Okuyucumun tanımlamasında marka bir ayakkabı ve garantili sözcüğü benim dikkatimi çekiyor. Eğer bir ürün garantili ise değiştirirsiniz. Eğer tahlil gerekiyor ise de tarafsız bir tahlilin yapılması şart. Hadi onu da kabul etmediniz bari mahkemenin kararına saygı gösterip ayıplı malınıza karşı ayıp etmeyin.

 

Birde bana göre Ninova gibi ciddi bir AVM’de bu olayın vuku bulması da çok üzücü. Zira, sürekli aktiviteler gerçekleştirerek müşteri portföyünü genişletmeye çalışan Ninova’nın kendi iç oto kontrolünü de yapması gerekirdi.

 

Neyse, mağdur vatandaş tüketici hakem heyetinin kararını dahi tebliğ etmesine rağmen sattığı ayıplı ürüne sahip çıkmayan bir gayri ciddi firma var karşınızda.

 

Mahkemenin kararını hiçe sayan firmanın peşini bırakmayan mağdur vatandaş ise örnek olması adına şu sıralar icra işlemi başlattı. Düşünsenize Türkiye çapında marka olacaksınız ve bir çift ayakkabıdan dolayı size icra gelecek. Ne kadar AYIP!…

 

Bence mağdur vatandaş olayın peşini bırakmaması adına doğrusunu yapmış. Eğer ayıplı ürün satarak ayıp ettiğine inanmayan birileri var ise karşınızda yapılan uygulama en doğrusu.

 

 

Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE