50 Yıllık Eski Diyarbakır Yolu Yeniden Yapılıyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 50 yıl önce yapılan eski Siverek-Diyarbakır karayolu olarak kullanılan yol yeniden yapılıyor.

50 Yıllık Eski Diyarbakır Yolu Yeniden Yapılıyor
 

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 50 yıl önce yapılan eski Siverek-Diyarbakır karayolu olarak kullanılan yol yeniden yapılıyor.

Zaman içinde bozulan ve ulaşımda aksamalara neden olan eski Siverek Diyarbakırkarayolu Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale dilerek asfalt kısmı sökülmeye başlandı. Yeni yapılacak yolun ise daha uzun ömürlü ve kullanışlı olması amacıyla beton olarak yapılacağı belirtildi.

Yol yapım çalışmalarını yerinden inceleyen Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş ile Büyükükşehir Belediyesi Koordinatörü Nuri Kapanoğlu çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Yolun asfalt kısmının sökülmeye başlandığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Karakaş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Çok eski bir yol olmasından ötürü çeşitli doğal nedenlerden dolayı yıpranmış, ulaşıma elverişli değil. Siverek Diyarbakır karayolu olarak uzun yıllar hizmet veren yaklaşık 50 yıllık yolun eski asfaltı sökülerek yerine beton yol yapılacak. Yeni Diyarbakır yolunun 1990 yılında faaliyete girmesinin ardından kayak merkezi güzergahında bulunan, 60 kırsal mahalle ve yaklaşık 45 bin nüfusa hizmet veren yolla ilgili vatandaşların şikayetlerini dikkate alan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar'ın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in girişimleri ile yatırım programına alınan yolun 27 kilometrelik bozuk kısmı tamamen betonla kaplanacak" -

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER