8 günlük yasaktan sonra Derik'te şok görüntüler!

Mardin'in Derik İlçesi'nde 25 Kasım'dan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün saat 13.00'ten itibaren kaldırıldı.

8 günlük yasaktan sonra Derik'te şok görüntüler!
 Mardin'in Derik İlçesi'nde 25 ve 26 Kasım'da birer gün ve 27 Kasım günü saat 14.00'ten itibaren 6 gün süreyle uygulanan sokağa çıkma yasağı, bugün saat 13.00'den itibaren kaldırıldı. Yasak kaldırıldıktan sonra objektiflere yansıyan görüntüler ise savaş manzaralarını aratmadı. Valilik'ten yapılan açıklamada ise operasyonlarda 15 YDG-H'lının öldürüldüğü bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Derik İlçemizde meydana gelen terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının yeniden tesis edilebilmesi için 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince İlçemiz merkezi genelinde 27 Kasım 2015 cuma günü saat 14.00'den ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bahse konu yasaklama kararı 03 Aralık 2015 Perşembe günü saat 13.00'dan itibaren kaldırılmıştır" denildi.

SOKAKLARDA HALA BARİKATLAR VAR

Operasyonlar sırasında özellikle Dağ ve Kale mahallelerinde yoğun çatışmalar çıktı. Yasağın kaldırılmasının ardından çatışmaların izleri ortaya çıkarken, Dağ ve Kale mahallelerinde, sokak aralarına kurulan barikatlar, kazılan hendeklerin bazılarının hala yerinde olduğu görüldü.



Dağ Mahallesi'nde onlarca ev ve iş yerine roket ve kuşun isabet etmesiyle hasar gördü.



Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına rağmen endişenin devam ettiği ilçede bir çok kişi evlerinden çıkmazken ilçe merkezinden geçen ana cadde hariç sokaklar boş kaldı, esnaf işyerlerini açmadı.



Derik'te dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine kadar devam kar yağışı ve soğuk da halkın evlerinde kalmasında etkili oldu.

VALİLİK: 15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin Valiliği, Derik'te sokağa çıkma yasağının sürdüğü süre boyunca yapılan operasyonda 15 teröristin öldürüldüğünü, 2 YDG-H üyesinin yakalandığını açıkladı. Valilik'ten yapılan açıklamada, Derik'te bir askerin şehit olduğu hatırlatılarak, 3 özel harekat görevlisinin hafif, bir askerin ise ağır şekilde yaralandığı belirtildi.

Mardin Valiliği tarafından açıklanan açıklamada; "Derik'te 27.11.2015 - 03.12.2015 tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda '8 adet barikat kaldırılmış, 2 adet hendek kapatılmış, 7 adet tuzaklama bomba düzeneği imha edilmiş, Güvenlik güçlerimize yönelik 7 adet roketatarlı saldırı düzenlenmiş, Güvenlik güçlerimize ve zırhlı araçlarımıza saldırı yapan 15 PKK/KCK terör örgütü mensubu şahıs etkisiz hale getirilmiş ve YDG-H mensubu 2 terörist yakalanmıştır. PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca düzenlenen roketatarlı-bombalı/ silahlı saldırılarda 1 askerimiz şehit olmuş, 3 özel harekât görevlimiz hafif, 1 askerimiz ise ağır şekilde yaralanmıştır" denildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER