Batman’da Kaybolan 3 Çocuk Diyarbakır’da Bulundu

Batman’da kaybolan 12 ila 14 yaşlarındaki 3 çocuktan sevindiren haber geldi. Sabah ‘okula gidiyoruz’ diye evden çıkan 3 çocuk, 3 gün sonra vatandaşların polise ihbarıyla Diyarbakır’da bulundu.

Batman’da Kaybolan 3 Çocuk Diyarbakır’da Bulundu
 GAP Mahallesi’nde ikamet eden Mehmet Şimşek Ortaokulu öğrencisi Ezdinşer Eryılmaz (13), Fatih Sincar (12) ve Murat Ata (14), okula gitmek için sabah saat 07.30 sıralarında evden çıkmış ve bir daha kendilerinden alınamamıştı. Çocuklar, 3’ncü günlerinde gece saat 03.30’da Diyarbakır’da polisler tarafından sokakta bulundu.

Batman’dan yaklaşık 50 kilometre yürüyerek Diyarbakır’ın Bismil ilçesine geldiklerini belirten çocuklar, daha sonra bir araçla Diyarbakır’a gittiklerini 3 gün boyunca aç susuz sokakta yattıklarını söyledi.

Çocuklarına sağ salim kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Ezdinşer Eryılmaz’ın babası Mustafa Eryılmaz, "Allah’a şükürler olsun çocuğumuz yaşıyor. Herhangi bir sıkıntıları yok. Biz çocuğumuza kavuştuk, fakat çocuklarına kavuşamayan binlerce aile var. Hepsinin sonu bizimki gibi mutlu olmasını diliyorum. Toplumumuzun bu konuda duyarlı olması lazımdır. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. İnşallah emniyetimize bundan sonraki kayıp vakalarına daha hassasiyetli davransınlar. Hafife almasınlar, bu çocuklar bizlerin geleceğidir. Çocuklarımıza sahip çıkmaz isek, sokak bunlara sahip çıkacaktır. Çocuklarımızı Diyarbakır’da bulduk. Yapılan haberlerden sonra vatandaşların ihbarı üzerine Diyarbakır’da çocuk polisleri bulmuş ve bizlere haber verdiler. Çocuklarımızı, Çocuk Esirgeme Kurumundan aldık” dedi.

ANNE MUTLULUK GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Bulunan çocuğu için mutluluk gözyaşları döken Ezdinşer Eryılmaz’ın annesi Sevgi Eryılmaz ise oğluna kavuştuğu için çok sevinçli olduğunu söyledi. Anne Eryılmaz, "Allah hiçbir anneye evlat acısı göstermesin. Çocuğu kaybolan ailelerin böyle mutlu sonlar nasip etsin inşallah" diye konuştu. Evine döndüğü için mutlu olduğunu dile getiren Ezdinşer Eryılmaz da bütün çocuklara seslenerek, anne ve babalarını üzmemelerini, evlerinizden uzaklara gitmemeleri gerektiğini söyledi.

Ezdinşer Eryılmaz ve Fatih Sincar ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, Murat Ata'nın ailesinin başvurusu olmadığı için Batman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER