Baydemir: Olayda kullanılan silah devletin!

Hakkari’de çıkan olayların ardından kente gelen DTK VE BDP heyeti adına açıklama yapan Baydemir, bu husumeti bir şehrin husumeti olmaktan çıkartmaları gerektiğini vurgulayarak, olayda kullanılan silahın devletin silahı olduğunu dikkat çekti

Baydemir: Olayda kullanılan silah devletin!
 Hakkari'de yaşanan olaylar üzerine kente gelen ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Osman Baydemir, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Demokratik İslam Kongresi ve Hakkari Sözcüsü Fadıl Bedirhanoğlu ve DBP PM üyesi Cüneyt Caniş'in de yer aldığı barış heyeti bugün sivil toplum örgütü yöneticileri ile yaptıkları görüşmenin ardından temaslarına ilişkin açıklama yaptılar.

'BÜTÜN DİNAMİKLER İLE BARIŞ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Hakkari belediyesinde STK temsilcilerinin de katıldığı açıklama Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Osman Baydemir tarafından yapıldı. Baydemir, iki gündür Hakkari’de bulunduklarını, amaçlarının iki aile arasında yaşanan husumeti biran önce barışla sonuçlandırmak olduğunu söyledi.

baydemir.jpgBu konuda kentin çeşitli dinamikleriyle bir araya gelmeye devam ettiklerini belirten Baydemir, öncelikli hedeflerinin kentte sükuneti kalıcı hale getirip, mümkün olan en kısa süre içersinde ise aileler arasında barışı sağlamak olduğunun altını çizdi.

STK TEMSİLCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Hakkari’de faaliyet gösteren bütün sivil toplum örgütlerine sağduyulu yaklaşımları nedeniyle teşekkür eden Baydemir, sivil toplum örgütü yöneticileri ile birlikte ortak sorumluluklarının devam ettiğini ve bu barışın sağlanması için birlikte çalışacaklarını söyledi.

'ACILI AİLEMİZE MİNNETTARIZ'

Temaslarının devam ettiğini belirten Baydemir, dün taziye ziyaretine gittikleri Mustafa Er’in ailesinin serinkanlılığı, metanetli duruşu ve şuana kadar ortaya koymuş olduğu olgun tavırdan dolayı minnettar olduğunu ifade etmek istediğini kaydetti.

Hakkari’de yaşamın tamamen normale dönmesi için herkesin destek ve çabalarına ihtiyaç duyduğunun altını çizen Baydemir, barış için temas ve çabalarının devam edeceğini söyledi.

"KULLANILAN KURŞUN DEVLET KURŞUNUDUR'

Toplumun vicdanın rahatlayabilmesi için bütün gerçekliğin açığa çıkması gerektiğini belirten Baydemir, “Yaşanan vakanın gerçekliğine inmemiz gerekiyor. En nihayetinde olayı gerçekleştiren silahı kullanan, kullanılan silahın bunların bütün çıplaklıyla açığa çıkarmak ve adalet tecelli etmeyi sağlamak gerekir. Toplumun vicdanında rahatlatmak, hepimizin ortak ödevidir diye düşünüyorum. Kamuoyunun ilgisini bir kez daha bir gerçekliğe çekmek istiyoruz. Heyet olarak, sivil toplu örgütleri olarak kullanılan silahın devlete ait olduğunu, kullanılan kurşun devlet kuruşunudur. Yani koruculuk sisteminin yaratmış olduğu başka handikaplardan, başka trajediler den bir tanesini daha yaşıyoruz. Bu günden itibaren bütünlüklü bir çözüm için Hakkâri dinamikleri ve Türkiye dinamikleri tümünü bu acıya ortak olması çağırısında bulunuyoruz” dedi.

'BU HUSUMET BÜTÜN ŞEHRİN HUSUMETİ OLMAKTAN ÇIKMALI'

Bu husumeti bir şehrin husumeti olmaktan çıkartmalıyız diyen Baydemir, “Bir milletin evlatları olarak, Hakkari toplumun tamamının isteği aynıdır. Her ailede doğru tutum sahibi olanlar olabildiği gibi yanlış tutum sahibi olanlar da olabilir. Dolayısıyla bizim açığa çıkarmak istediğimiz yanlış tutum sahibini ya da hukuku ihlal edenler kamuoyuna vicdanına halkın vicdanına ve şüphesiz ki adaletle hesap vermelerini sağlamak olacaktır. Bu itibarla da birey olarak Osman Baydemir bir hatasında dolayı benim kardeşimin, benim halamın, kuzenimin bundan sorumlu tutulmasını devri artık kapanmış olmalıdır. Bu itibarla da bu husumeti bir şehir husumetinden çıkarmak hepimizin ödevidir. Ama şüphesiz ki haksızın açığa çıkması, haklının açığa çıkması ve adaletin tecili edilmesini sağlamak, toplum vicdanının tatmin olması için hepimize düşen görevler var. Bütün bunları harfiyen yerine getirme konusunda sivil toplum örgütlerimizle, kanat önderlerimizle, din adamlarımızla seydalarımızla birlikte çabamızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

VALİYİ ZİYARET ETTİLER

Baydemir ve beraberindekiler temasları kapsamında Hakkari Valisi Yakup Canbolat’ı makamında ziyaret ettiler. Heyetin valilik ziyareti basına kapalı olarak devam ediyor. 

2-294.jpg

1-473.jpg

1-474.jpg

bsk-002.jpg

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER