Birçok kentte olaylar başladı

Kobanê'de binlerce Kürdün IŞİD çetelerinin katliamı ile karşı karşıya kalması Kürtleri sokağa döktü.

Birçok kentte olaylar başladı
 Kobanê'ye yönelik IŞİD çetelerinin saldırısı nedeniyle DBP İl Örgütü'nün tüm Diyarbakır halkını serhildana çağırnasının ardınan, kısa süre içerisinde binlerce yurttaş parti binasının önüne akın etti. İl Yöneticisi Ali Erdemirci kitleye yaptığı konuşmada, Diyarbakır halkını serhildana çağırdıkarını, kimin elinden ne geliyorsa yapması gerektiğini söyledi. 


Erdemirci'nin konuşmasının ardından kitle içerisinde araçları olanlar araçlarını doldurarak Kobanêye doğru yola çıktı. Geri kalan kitle ise Koşuyolu Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Polislerin müdahalesi sonucu olaylar başladı.

KIZILTEPE 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde de IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen binlerce kişi, sokaklara döküldü. Cadde ve sokaklara barikatlar kurup, ateşler yakan yurttaşlar, IŞİD çetelerine dönük öfkelerini attıkları sloganlarla dile getirdi. Polislerin yurttaşlara birkaç noktada müdahale etmesi kitlenin öfkesini daha da arttırdı. Büyüyen olaylarda iki kişi yaralandı. 

NUSAYBİN 

Nusaybin'ise akşam saatlerinden bu yana devam eden çatışmalar, IŞİD KobanÊ'ye yönelik saldırısının daha da ciddileşmesiyle sertleşti. Trafiğe kapatmak üzere İpek Yolu yönelen gençlere polisin müdahalesi ile başlayan olaylarda kentin en işlek caddesi olan Çağ Çağ, Sakarya ve Şirin Bulvarı trafiğe kapatılarak lastikler yakıldı. 

"Kürdistan IŞİD'e mezar olacak", "Kobanê düşmeyecek" sloganları atan gençler, TOMA ve zırhlı araçlara havai fişek, molotoflarla müdahaleye başladı. Olayları büyümesiyle birlikte takviye polis ekipleri getirildi.

DERİK-MAZIDAĞI

IŞİD’in Kobanê’ye yapmış olduğu saldırıları protesto etmek isteyen binlerce kişi Derik ve Mazıdağı ilçelerinde sokaklara döküldü. Balkonlarda tencere ve tava çalarak balkonlarda saldırıları protesto eden binlerce kişinin yanı sıra binlerce kişi sokaklara döküldü. Yürüyüşe geçen kitleinin polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesine maruz kalması üzerine ilçede olaylar başladı. Halen devam eden olaylarda polis müdahalesine karşı halk da taş, molotof, ses bombası ve havai fişeklerle polise karşılık verdi.

ŞIRNAK 

IŞİD çetelerinin Kobanê'ye yönelik saldırıları Şırnaklıları da sokağa döktü. Günlerdir protestoların sürdüğü Silopi'de, İpek Yolu'nu trafiğe kapatan yüzlerce genç, polisle çatıştı. Yoldan geçen TIR ve kamyonları durdurarak kendilerine barikat oluşturan gençlere, polis plastik mermi ve gaz bombaları ile saldırdı. Gençler ise polisin müdahalesine ses bombası, taş ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Polisin gelişi güzel gaz bombası atması sonucu bir çok kişi etkilendi. Olaylar halen devam ediyor.

SİİRT 

IŞİD çetelerinin Kobanê saldırılarını protesto etmek amacıyla Siirt'te de halk bir çok mahallerde sokaklara çıktı. Ulus, Barış İnönü, Conkbayır, Algül, Karakol, Alan mahallelerinde sokağa inerek saldırılara karşı öfkeleri gösteren Kürtler, "Kürdistan IŞİD'e mezar olacak", "Bijî berxedana Kobanê", "Bijî serok Apo" sloganları atarak, tencere, tava ve teneke çalıyor. 

Başlayan eylem her geçen dakika diğer mahallelere de yayılırken, eylemlere müdahale eden polis ile gençler arasında çatışmalar yaşanıyor. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalesine gençler, havi fişek ve taşlar ile karşılık verirken, kent merkezini Ulus mahallesinde bağlayan Cumhuriyet caddesi polislerce trafiğe kapatıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER