Claudia Roth Yezidileri Ziyaret Etti

Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Diyarbakır ve Mardin'e yerleştirilen Yezidileri ziyaret etti.

Claudia Roth Yezidileri Ziyaret Etti
 

Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı Roth: "Bu çocukların geleceğini elinden almak kimsenin haddi değildir" dedi

Alman Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Diyarbakır ve Mardin'e yerleştirilen Yezidileri ziyaret etti.Roth, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve Alman milletvekilleri ve yardım dernek temsilcilerinin de bulunduğu bir heyet ile Yalım Mahallesindeki Mardin Otogarına yerleştirilen Yezidileri ziyaret etti.Roth, Sincar bölgesinden kaçarak buralara gelen Yezidilerin çok büyük acı çektiklerini belirterek, Yezidilerin desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yezidilerin büyük bir zulumden kaçarak bu bölgeye sığındığını dile getiren Roth, şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediye Başkanı Türk'ün büyük katkıları ve desteği ile bu insanların huzur bulduğunu görebiliyoruz. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Ama buradaki insanlara yardımların yapılmasında Türkiye devletinin ve uluslaraarası kuruluşların desteği gerekiyor. Bu çocukların geleceğini elinden almak kimsenin haddi değildir."Başkan Türk ise zulüm gören Kürtlerin vahşi bir çetenin hedefi haline geldiğini belirterek, mazlum insanların kendilerini savunmaları için silaha ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.Koalisyon gücününecek silahlar noktasında kürtlere ulaşması gerek. Bunun dışında yapılan yardımlar insanidir. Ama bu insani yardımlar kürtleri bu zulüm ve acıdan kurtaramaz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti de artık kararını verecek. Bin yıldan beri beraber yaşadığı kürtleri mi yoksa onları mı seçecek. Bunlara karar vermesi gerek. bu önemli dönemde turkiye cumhuriyeti bin yıldan beri kardeş dediği kürtleri kucaklıyacak bir anlayışı ortaya koymazsa bu kardeşlik ortadan kalkacak. Bu konuda gerçekten bir kırılma noktası yaşıyoruz. "Kadın ve çocuklar ile bir süre sohbet eden heyet otogardan ayrıldı. .

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER