Diyarbakır STK Heyetinin Suruç/Kobani Ziyareti

Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet, Rojava bölgesinin Kobani Kantonu ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde sorunlarını yerinde gördü.

Diyarbakır STK Heyetinin Suruç/Kobani Ziyareti

 

'da faaliyet gösteren  temsilcilerinden oluşan heyet, Rojava bölgesinin Kobani Kantonu ve 'nın Suruç ilçesinde sorunlarını yerinde gördü.

Aralarında  Barosu,  ,  Tabip Odası,   Şubesi, GÜNSİAD, TMMOB,  ve diğer birçok STK Başkan ve temsilcisinin bulunduğu  STK Heyeti İŞİD/İS saldırıları nedeniyle Rojava'nın Kobani Kantonundan 'nın Suruç ilçesine göç edenlerin /sığınanların durumunu yerinde incelemek, bilgi almak ve sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacıyla , Suruç ve Kobani sınırına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yüksek: Rojava'ya Dönmek İsteyenlere İzin Verilmeli

STK Heyeti, Suruç İlçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) EŞ Genel Başkanı ile bu partiden milletvekilleriyle ve Suruç Kaymakamlığında Vali Yardımcısı ile görüşerek ilçedeki/sınırdaki durum hakkında bilgi aldı. DBP Eş Genel Başkanı Yüksek; Kobani'den gelenlerin sayısının resmi makamların açıkladıkları kadar yüksek olmadığını, Rojava'ya gidenlere izin verilmesi gerektiğini, ancak son iki gündür güvenlik görevlilerinin gereksiz ve keyfi müdahalelerde bulunduğunu ifade etti.

Daha sonra Kobanideki Murşitpınar Gümrük Kapısına giden heyet burada Rojava'ya giriş veya çıkış yapan Kobanililerle görüştü. Heyet ayrıca Kobaniye çok yakın mesadefede protesto amacıyla bekleyen grupla ve milletvekilleriyle görüşerek bilgi aldı.

Vali: Geri Dönüş Dahil Her Konuda Yardımcı Olunacak

Daha sonra  merkeze geçen heyet Vali İzzettin Genç ile görüştü. Görüşmede Vali Genç; halen Kobani'den 'ye giriş yapan insan sayısının 140 bin civarında olduğunu, bir okul alanında açtıkları bir kamp ile devam eden kamp yapım çalışmalarının bulunduğunu, ancak gelenlerin kamplarda kalmayı tercih etmediklerini, oysa bir süre sonra bu durumun sorunlara yol açacağını, gelenlerin kamplarda kalması için yardımcı olunması gerektiğini ifade etti. Genç devamla; Rojava'dan gelenlere barınma ve diğer ihtiyaçlar ile geri dönüş dahil her konuda yardımcı olacaklarını söyledi

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER