Ekonomiye hayat verecek!

Yapımına başlanan "Nissibi Köprüsü" Güneydoğu Ekonomisine büyük bir hareketlilik getireceği bildirildi. Köprü gelecek yıl tamamlanması hedefleniyor.

Ekonomiye hayat verecek!
Siverek ile Adıyaman'ın Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak köprünün gelecek yıl tamamlanması planlanıyor

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek ile Adıyaman'ın Kahta ilçelerini birbirine bağlayacak Nissibi Köprüsü'nün bölge ekonomisinin canlanmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Erkal, yaklaşık 15 ay önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla temeli atılan köprüde devam eden çalışmaları inceledi.

NİSSİBİ KÖPRÜSÜ BİTİYOR

Çalışmaların gelecek yıl tamamlanmasının planlanlandığını belirten Erkal, Türkiye'nin en büyük üçüncü asma köprüsünün bölgeye yapıldığını anımsattı.

Köprünün, 610 metre uzunluğunda, 24 metre genişliğinde 4 şeritli yolla hizmet vereceğını dile getiren Erkal, şunları kaydetti:

EKONOMİYE HAYAT VERECEK

"Siverek ilçesiyle Adıyaman arasındaki ulaşım, Yapraklı köyü yakınından kısıtlı feribot seferleriyle sağlanıyor. Projenin tamamlanmasıya Diyarbakır-Adıyaman karayolunun bağlantısı da bu köprüden sağlanacak. Siverek ile Adıyaman'ın Kahta ilçelerini birbirine bağlayancak olan köprü, bölge ekonomisinin canlanmasına katkı sağlayacaktır. Bu anlamıyla köprü, Siverekliler için çok önemli bir yatırımdır."

KAHTA-SİVEREK-DİYARBAKIR

Yaklaşık 21 yıl önce, Atatürk Baraj Gölü'nde su toplanmaya başlanmasının ardından Kahta-Siverek-Diyarbakır karayolunda ulaşımı sağlayan köprü sular altında kaldı. Daha önce Diyarbakır-Nemrut Dağı arası 160 kilometreyken, köprünün sular altında kalmasıyla bu mesafe 330 kilometreye çıktı.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2013, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER