Erzurum'un Adının Değiştirilmesini İsteyen BDP'li Tan'a Tepki

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, TBMM'ye Erzurum'un adının 'Erzerom' olarak değiştilrilmesiyle ilgili verdiği kanun teklifine tepki gösteren Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Başkanı Murat Ertaş, "Altan Tan hem yaptığı"...

Erzurum'un Adının Değiştirilmesini İsteyen BDP'li Tan'a Tepki
 Bdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, Tbmm'ye Erzurum'un adının 'Erzerom' olarak değiştilrilmesiyle ilgili verdiği kanun teklifine tepki gösteren Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Başkanı Murat Ertaş, "Altan Tan hem yaptığı kanun teklifiyle hem kanun teklifindeki gerekçesi ve önerileriyle haddini aşan bir işe koyulmuştur" dedi.

ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, merkez Yakutiye İlçesi'ndeki dernek binasında Bdp Milletvekili Altan Tan'ın Erzurum adının 'Erzerom olarak değiştirilmesi için Tbmm'ye verdiği kanun teklifini sert bil dille eleştirdi. Selçuklular'ın Erzurum'u fethettikten sonra buraya Erzen-Rum adını verdiklerini anımsattı. Altan Tan'ın kanun teklifi gerekçesinde 'Erzerom' olarak kentin adının değiştirilmesini istediğini hatırlatan Murat Ertaş, 'Erzerom' adını, daha çok batılı seyyahların ve Ermeniler'in kullandığını söyledi.

Murat Ertaş, "Fransızlar da Erzurum'a 'Erzerom' der. Osmanlılar döneminden beri bu topraklar yaklaşık 600 yıldır Erzurum adıyla anılıyor. Altan Tan'ın bu teklifi nereden çıktı? Hangi amaçla böyle bir teklif yaptı? Ellerinizi Erzurum üzerinden çekiniz. Erzurum'un asabiyetini ve hassasiyetlerini sakın ölçmeye kalkmayınız. Altan Tan hem yaptığı kanun teklifiyle hem kanun teklifindeki gerekçesi ve önerileriyle haddini aşan bir işe koyulmuştur. Erzurumlu vekillerimize sesleniyorum: Bunun cevabını Erzurum'un meclise gönderdiği vekilleri vermeli. Altan Tan'a haddini bildirmelidir" diye konuştu.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2013, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER