HDP’li vekiller açlık grevine başlayacak

Nusaybin’de süren sokağa çıkma yasağının son bulması için HDP Mardin milletvekilleri Gülseren Yıldırım ile Ali Atalan bugün açlık grevi eylemine başlayacak

HDP’li vekiller açlık grevine başlayacak
 Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 13 Kasım tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağı 7. gününde devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının son bulması ve müzakere sürecine dönülmesi için HDP Mardin milletvekilleri Gülser Yıldırım ve Ali Atalan, bugün açlık grevine başlayacaklarını belirtti.

DİHA'nın haberine göre; HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, “Söylemlerin bittiği ve gücün tükendiği yerde kişi elini vicdanına koyar, tepkisini dile getirir. Bizde halkımıza yapılan zulmü dile getirmek için bu eylemimizi başlatıyoruz. Saldırıları gerçekleştirenler insanlıktan nasibini almamıştır” dedi.

‘Teslimiyeti kabul etmiyoruz'

HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan ise, Nusaybin halkına yönelik saldırıların devam ettiğini, AK Parti hükümetinin siyasi yoldan çözümü kabul etmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Biz hiçbir zaman teslimiyeti kabul etmedik, yine etmiyoruz. Devlet rutin bir şekilde sıradanmış gibi her hafta bir şehirde sokağa çıkma yasağı ilan etmektedir. Bizim başlatacağımız bu eylemsellik halkın yanında olduğumuzu göstermek içindir.

Ne kadar çok birlikte olursak ne kadar çok direnirsek saldırılar o kadar azalacaktır. Bu bağlamda Nusaybin halkı yalnız bırakılmamalıdır.”/imc

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER