İki Aşiret Arasında Barış Sağlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir, Hakkari'de iki aşiret arasında yaşanan olayların barışla sonlandırılmasını, “Çifte bayram yaşıyoruz” şeklinde değerlendirdi.

İki Aşiret Arasında Barış Sağlandı
 Hakkari'de iki aşiret arasında yaşanan olayların barışla sonlandırılmasını, "Çifte bayram yaşıyoruz" şeklinde değerlendirdi.
Barışın sağlanması için bir haftadır çaba harcayan DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir ve Hakkari Belediyesi eski Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'dan oluşan barış heyetinin taraflar arasından barışı sağladığı belirtildi. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binasında basın açıklamasında bulunan Osman Baydemir, Hakkari'de aileler arasında meydana gelen husumetin diyalogla, müzakereyle, istişareyle ortak paydalarda buluşulduğunu, sulhun tüm arka planlarının oluşturulduğunu ve bugün itibari ile sulhun oluşturulduğunu belirterek, "Bunu başta Çölemerik (Hakkari) halkına ve akabinde de bütün Ortadoğu halklarına müjdelemek isteriz. Ramazan ayının son gününde, bayramın arifesinde barışın sağlanması ile hepimiz çifte bayram yaşadık. Her şeyden önce barış çabasının selametle sonuçlanması, mutabakata varılması süresi içerisinde her kimin katkısı olmuşsa, katkılarından dolayı heyet olarak teşekkürlerimizi ifade etmek istiyoruz. Öncelikle mağdur aileye metanetlerinden dolayı şükran borçluyuz. Aynı zamanda bu barışa vesile olan tüm ak sakallı ailelere teşekkür ediyoruz. Bu akşam ailelerimizin ileri gelenleri, sivil toplum örgütleri ile hem barış törenini gerçekleştireceğiz hem de Ramazan ayının son iftarını birlikte gerçekleştireceğiz. Bundan böyle çağrımız hiçbir sorunumuzu şiddet yoluyla, çatışma yoluyla çözmeye kalkışmayın. Diyalogla, müzakere ile cemaatlere çekerek çözmeye çalışalım. Yani ölüm vuku bulmadan barış heyetleri gelsin. Ölüm vuku bulduktan sonra maalesef heyetler ve hiçbir kimse ölüyü geri getiremiyor" dedi.

Van Milletvekili Aysel Tuğluk ise, barışı sağladıklarından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Gerçekten Hakkari'de yaşanan bu olay bizi çok üzdü, derin bir üzüntüye soktu. Fakat kentin sağduyusu, kentin hoşgörüsü bu bir hafta içerinde öne çıktı. Bütün taraflarda olgun bir yaklaşım gördük. Herkes Hakkari'de yaşanan bu olayın karşısında üzüntülerini dile getirdi. Bizim bu barışı sağlamamız noktasında bize güç ve destek oldular. Heyet olarak Hakkari halkına teşekkür ediyoruz. Akşam yemeğinde de bir araya geleceğiz. Tüm topluma bu mesajları yenileyeceğiz" dedi. 
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER