Kablo Hırsızlığı Şebekesine Operasyon: 19 Gözaltı

Elazığ, Sivas ve Mersin'in köylerinde trafo, enerji ve haberleşme kablosu hırsızlığı yapan şebekeye yönelik Elazığ ve Diyarbakır'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 kişi yakalandı.

Kablo Hırsızlığı Şebekesine Operasyon: 19 Gözaltı

 ,  ve 'in köylerinde trafo, enerji ve haberleşme kablosu hırsızlığı yapan şebekeye yönelik  ve 'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 kişi yakalandı.

 İl  Komutanlığı ,  ve 'de geçen yılın Ekim ayından itibaren özelikle köylerde yaşanan trafo, enerji nakil kabloları ve haberleşme kabloları hırsızlığıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren çalışma sonunda 36 ayrı hırsızlık olayının faillerinin  ve 'da bulunduğunu tespit etti. Bugün  saatlerinde  ile koordineli olarak ve 'da eş zamanlı 24 ayrı adrese operasyon düzenlenerek 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda çalıntı malzeme bulundu.

2 KİŞİ DE ARANIYOR

 Valisi , İl  Komutanı Albay Resul Seferoğlu ile birlikte ele geçen malzemeleri basına tanıttı. ,  ve 'ta meydana gelen ve bazı köylerin uzun süre elektriksiz kalmasına neden olan hırsızlık olaylarıyla ilgili ekiplerinin çalışma yürüttüğünü belirten Vali Zorluoğlu şöyle dedi:

"Şüpheli şahıslara yönelik 12 Mayıs 2015 günü saat 05.30'dan itibaren  ve il ve ilçelerinde toplam 25 ayrı adreste eş zamanlı operasyon icra edilmiştir. Yapılan operasyonlarda 19 şüpheli yakalanmış, 2 şüphelinin de yakalanma çalışmaları devam etmektedir."

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER