Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün

Kızılay Solhan Şube Başkanı Canlı: "Kızılay yurtiçi kurban bedeli 650 lira, yurtdışı kurban bedeli 350 lira olarak belirlenmiştir.

Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün
 Kızılay Solhan Şube Başkanı Eşref Canlı, "Kızılay yurtiçi kurban bedeli 650 lira, yurtdışı kurban bedeli 350 lira olarak belirlenmiştir. Vatandaşlarımız 168 ücretsiz çağrı merkezini arayarak vekaletlerini verebilecekler" dedi.

Canlı, her yıl düzenlenen ve bu yılki sloganı "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" olan vekalet yoluyla kurban kesimi hakkında bilgi verdi.

Canlı, vekalat yoluyla kesilen kurbanlardan elde edilecek etlerin yurtta ve dünyada ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirtti.

Kızılayın kuruluşundan bu yana 146 yıl boyunca dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzattığını ifade eden Canlı, yaptıkları yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yaşadığı mutluluktan dolayı memnun kalacaklarını söyledi. 

Vekaletle kesilen kurbanlardan elde edilen etlerin insan onurunu zedelemeden dağıtılacağını dile getiren Eşref Canlı, şunları kaydetti:

"Kampanyamızda dini vecibelerin yerine getirmek isteyen hayırseverlerimizin kurbanları, İslami kurallara uygun olarak kesilecek ve elde edilen etler vekalet sahipleri adına gerçek ihtiyaç sahiplerine sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacaktır. Vatandaşlarımız, et balık kurumunda kesilecek kurbanının başında bulunabilirler. Geçen yıl kurbanlarımız Bingöl, Diyarbakır, Ağrı illerindeki Et Balık Kombinasında kesildi. Bu yıl daha iyi bir yıl olmasını dilerim. Kızılay yurtiçi kurban bedeli 650 lira, yurtdışı kurban bedeli 350 lira olarak belirlenmiş olup vatandaşlarımız 168 ücretsiz çağrı merkezini kullanarak vekaletlerini verebilecekler." 
Haber Kaynağı: HABERLER
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER