Meteoroloji'den “Kuvvetli Rüzgar ve Yağış“ Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bölümünde kuvvetli rüzgar ve yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den “Kuvvetli Rüzgar ve Yağış“ Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Güney Ege ile Batı Akdeniz kıyıları ile akşam saatlerinden itibaren Akdeniz bölgesi, gece saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun güney ve batısının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, İç Anadolu'nun güney ve batısı, İç Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte Antalya'nın batısı ve Muğla kıyılarında akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın merkez ve kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus bekleniyor. Türkiye genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacak.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte Antalya'nın batısı ve Muğla kıyılarında akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın merkez ve kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı bulutlu olması bekleniyor. (14)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (8)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile gece saatlerinde il geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. (14)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.(20)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, Kemer, Kaş, Kale, Finike ve Kumluca ilçeleri ile zamanla il genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Cumartesi) Kemer, Kumluca, Finike, Kale ve Kaş çevreleri ile zamanla merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. (18)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu olacak. (17)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. (-4)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (1)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bu gece ve yarın (pazar)sabah saatlerinde Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir,Burasa, Bilecik relerinin kısa süreli Yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Güneyi ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla kıyılarında (Bodrum, Milas, Datça, Marmaris, Fethiye, Dalaman) çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), zamanla kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Batısı ile zamanla bölge parçalı ve çok bulutlu, Antalya'nın Kemer, Kaş, Kale, Finike ve Kumluca ilçeleri ile zamanla il geneliakşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı,iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Cumartesi) öğle saatlerinden itibaren Kemer, Kumluca, Finike, Kale ve Kaş çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın merkez ve batı ilçlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta ve Batı Akdeniz kıyılarında doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yarın (Cumartesi) kısa süreli fırtına (50-70 Km/S) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla güney ve batı kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Konya, Karaman çevreleri ile zamanla Ankara, Niğde, Aksaray ve Eskişehir çevrelerinin karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde kuzey kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda yer yer sis ve pus bekleniyor. 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER