PKK'dan flaş karar ateşkesi bitirdiğini açıkladı

KCK, aldığı eylemsizlik kararının sonlandırıldığını açıkladı. KCK'dan yapılan açıkamada 'AK Parti'nin saldırıları' iddiasıyla eylemsizlik kararı verildiği belirtildi.

PKK'dan flaş karar ateşkesi bitirdiğini açıkladı
 Terör örgütü PKK, 1 Kasım seçimi öncesi aldığı eylemsizlik kararını sonlandırdığını açıkladı. Karar Med Nuçe TV'den duyuruldu.

KCK'dan yapılan açıklamada, "AKP hükümetinin gerçekleştirdiği son saldırılarla tek taraflı eylemsizlik son bulmuştur"denildi.

KCK AÇIKLAMASI

Açıklamada "Seçim öncesi bir eylemsizlik kararı aldık. Tüm saldırılara rağmen bu iradeyi tek taraflı sabırla sürdürdük. Kuşkusuz bu kararımızın kaderi Türk devletinin tutumuna bağlı olacaktı. AKP hükümetinin tutumu ve gerçekleştirilen saldırılar tek taraflı eylemsizliğin sürdürülemeyeceğini açık biçimde ortaya koymuştur. Dolayısıyla tek taraflı eylemsizlik AKP'nin savaş politikası ve gerçekleşen bu saldırılarla son bulmuştur." ifadeleri kullanıldı.

"1 KASIM'DAKİ TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ"

KCK açıklamasında, ''AKP'nin savaş ortamında iktidarı gasp etmek istediği 1 Kasım’daki toplum mühendisliği ve bu gaspı meşrulaştıran seçim sonuçlarıyla daha iyi anlaşılmıştır. AKP seçimden sonra da bir savaş hükümeti olacağını ortaya koymuştur" denildi.

"HALKIMIZ ÖZYÖNETİM İRADESİNİ ORTAYA KOYDU"

Kendilerine yönelik saldırılara direneceklerini belirten KCK,  Türkiye halklarına ve demokrasi güçlerine mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu:

‘’Halkımız, yerel demokrasiyi ifade eden özyönetim iradesini ortaya koymuş, kendi kendini yönetmeyi ifade eden demokratik yaşamını inşa etmeye yönelmiştir. Halkımızın bu tarihsel demokratikleşme ve Türkiye ile demokratik birliği yaratma hamlesi büyük saldırılarla karşı karşıya kalmış bulunmaktadır. Halkımızın bu haklı özgür yaşamı yaratma iradesini, demokratik direnişiyle dün olduğu gibi bundan sonra da savunması en temel meşru hakkıdır.

"MÜCADELEYİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Kuşkusuz tüm saldırılar Türkiye halklarına olduğu gibi, direnişin de tüm Türkiye halkları ve demokrasi güçleri tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu açıdan Türkiye'deki demokrasi güçlerinin bir demokrasi bloğu oluşturarak AKP faşizmine karşı mücadeleyi yükseltmeleri bu dönemin en temel görevlerinden olmaktadır. Bu temelde tüm Kürt halkını, Türkiye halklarını ve demokrasi güçlerini mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.’’

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER