'Roboski'den cemaat medyasına sert tepki

Roboski Katliamı’nda kardeşi ve 11 yakınını kaybeden Veli Encü, 24 ay sonra kendilerini hatırlayan cemaat medyasına tepki gösterdi.

'Roboski'den cemaat medyasına sert tepki
 Hükümete karşı örtülü ve örtüsüz darbe girişimine kalkışan Gülen grubunun, Roboski katliamının 24. ayında üslubunu değiştirmesi manidar bulundu.
Düne kadar Roboski kurbanlarını “Terörist!” ilan eden cemaat medyası, son günlerde yayın organlarında katliam üzerinden hükümete yüklenmeye başladı. Psikolojik savaş yürüten cemaat medyasına ise yanıt Encü ailesinden geldi: “Karartmayı ilk siz yaptınız. Paralel devlet ortada.”

BİZİ HAİN İLAN ETMİŞLERDİ

Roboski Katliamı’nda kardeşi ve 11 yakınını kaybeden Veli Encü, Haber10’a konuştu. Cemaat medyasının şu an Roboski'de olduğunu ve katliamı yeni hatırladıklarını ifade eden Encü, “Roboski katliamı gerçekleştiğinde sessiz kalmışlardı. Cemaat yayın organları olayı şeffaf bir şekilde vermedi. Bizi terörist ilan ettiler. Dershane kalkışması başlayınca ansızın akıllarına Roboski geldi. Birden bire bizi hatırladılar. Utanç verici bir durum. Bizi savunanları bile hain ilan ettiler. Biz dostumuzu düşmanımızı iyi biliyoruz. Biz onları tanıyoruz. Karartmayı ilk onlar yaptı hatta hedef değiştirdiler. Şimdi AK Parti ile kavgalarına bizi alet etmek istiyorlar. Çeksinler ellerini üzerimizden” dedi.

PARALEL DEVLET VURGUSU

“Amaç çözüm sürecini baltalamaktı” diyen Encü, “Paralel devlet ortada. Eğer paralel devlet olmasaydı bu olay kapanmaz, bizler hedefe oturtulmazdık. Tüm yetki Başbakan Erdoğan’ın elindedir. Bu olayı tamamıyla açığa çıkarıp, yanlış bilgilendirme yapanları derhal görevden alsın. Olayın üstü kapatılmasın. Her yönüyle incelensin. Katliamcılar da korunmasın” diye konuştu.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2013, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER