Sağlık Personeline Yasaklı Bölgelerde Bir Hafta Nöbet

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelerdeki sağlık personelinin 24 saatlik görev süresini bir haftaya çıkaracaklarını açıkladı.

Sağlık Personeline Yasaklı Bölgelerde Bir Hafta Nöbet
 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelerdeki sağlık personelinin 24 saatlik görev sürelerini haftalık yapacaklarını söyledi.

 “Sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde hastane personelin giriş çıkışında sorun yaşanmaması için 24 saat görevde kalma süresini bir haftaya çıkaracağız.”

Personel hastanede kalacak

Müezzinoğlu Hürriyet’e yaptığı açıklamada sağlık personelinin bir haftalık sürede hastanede yatıp kalkacağını belirtti.

“ Personel, bir hafta kendi içinde nöbet sistemi uygulayacak, vardiyalı çalışacaklar.”

“Uygulamadan kaynaklanan sorunlar”

“Çözüm süreci boyunca devletin şefkat elini gördüler. İyi niyet suistimal edildi. Kudret elimizi cebimizden çıkardık. Operasyonlar yüzde 70-80 oranında başarıya ulaştı. Birkaç ay sonra başarı oranı yüzde 90’lara ulaşır.

“Türkiye bu operasyonlara kararlılıkla devam etmeli. Terörle ilgili mücadele yöntemi en az 2-3 yıl değişmez artık.

“Kürt vatandaşların meşru taleplerine ilişkin süreç devam eder. Yeni anayasa çalışmaları sırasında bunlar dikkate alınır. Ne yaparsanız yapın, uygulamadan kaynaklanan sorunlar olabiliyor ama mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

“Sistemsizlik”

“Türkiye’nin tartışmasız temel bir sorunu var; ‘sistemsizlik’. Yönetim sorunu var. İki başlı bir sistemle Türkiye, kim ne iddia ederse etsin, sağlıklı uyumlu bir yönetim gösteremez.

“İster parlamenter sistem olur, isterse güçlü başkanlık olur, sistemin güçlendirilmesi gerekir. Bu sistem millete bedel ödetiyor.”

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2015, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER