Şemdinli'de Afgan mültecilerin yürek burkan dramı

Afganistan'daki kıtlık, açlık, yoksulluk ve savaştan dolayı göç ederek Türkiye ve Avrupa ülkelerine geç etmeye çalışan Afgan mültecilerin dramı yürek burkuyor.

Şemdinli'de Afgan mültecilerin yürek burkan dramı
 Çatışma ve yoksullukla boğuşan Asya ülkelerinden Türkiye ve Avrupa ülkelerine geçmek umuduyla yollara düşen ve bin bir zorlukla karşılaşan mülteciler şimdi de soğuk havalara karşı yaşam mücadelesi veriyor.

Afganistan’dan yollara düşerek İran üzerinden Türkiye’ye kaçak yollardan geçen mülteciler, soğuk havalarla mücadele ederken, çoğu zaman da kendilerine belli bir ücret karşılığı yol gösteren insan tacirlerinin hedefi oluyor.

İran sınırından insan tacirleri eşliğinde Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki Alan (Helane), Kayalar (Katüne) köyüne geçen mültecilerden şimdiye kadar 9’nun soğuktan donarak yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yaşamını yitiren Afgan mültecilerinin cenazeleri belediye ekipleri ve köy sakinleri tarafından ilçe merkezindeki mezarlık ve Alan ile Kayalar köyü mezarlığında defnedildiği bildirildi.

İlçe sakinleri yaşananların tam bir trajedi olduğunu söyleyerek, mülteciler için daha yaşanabilir şartların oluşturulmasını istedi.

Yurttaşlar ayrıca insan tacirlerine de tepki göstererek, zor durumda olan insanlardan faydalanmaya çalışanların insanlıkta ve dinde yerlerinin olmadığını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER