Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ;

"Belediyenin araçları gözaltında"

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ;
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak Rojavaya gönderilmek üzere toplanan yardımların Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ve Savcılık tarafından el konulmasına tepki gösterdi. Toplanan yardımların dün akşam saatlerde şehir çıkında tutulmasından dolayı Siirt Belediyesi binası içerisinde basın açıklamasında bulunan Belediye Başkanı Selim Sadak Siirt'in ayrı bir cumhuriyet olduğunu tüm yurt genlinde yardımların toplandığı ve Diyarbakır, Bağlar İlçesinde bir depoda toplandığını açıkladı.

BDP Siirt İL Başkanı ve Belediye Meclis üyelerinin katılımı ile yapılan basın açıklamasında konuşan Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak "Siirt sanki ayrı bir Cumhuriyettir. Yerde yardımlar toplanıyor ve Suriye'de ve Rojavada yaşanan insanlara gıda yardımında bulunmak istedik. BDP'nin öncülüğünde bizlerde yardım kampanyasına katıldık ve vatandaşlarım ellerinden gelen yardımları toplayarak göndermek istediler. Ancak Siirt Savcılığının kararı ile yardımlar ulaşmada yolda geri çevrildiler. Şuan belediyenin araçları gözaltında ve kamyonların şoförleri ise geçe geç saatlere kadar gözaltında tutuldu. Bu konuyu Sayın Valimize ilettim, kendisine İçişleri Bakanlığının bu konuda izinin olduğunu neden bizim araçları tutulduğu konusunda sitemde bulundu. Valimiz yetkili kişileri aramasına rağmen halen araçlarımız ve toplanan yardımlar gözaltında. Bölgenin dört biryanında Diyarbakır Bağlara yardım gönderildi. Buradan Suriye'te ve Rojavaya gidecek. Diğer illerde kesinlikle böyle bir sorun olmadı" dedi.

Araçların biran önce serbest bırakılması talebinde bulunan Belediye Başkanı Selim Sadak bu konuda her gün basın açıklaması yapacağını açıkladı. 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2013, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER