Şüpheli Asker Ölümleri Meclise Taşındı

Askerlik görevini ifa ederken, birliklerinde şüpheli ölüm iddialarıyla hayatlarını kaybeden mağdur aileleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslerini duyurmak için sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.19 yıl...

Şüpheli Asker Ölümleri Meclise Taşındı
Askerlik görevini ifa ederken, birliklerinde şüpheli ölüm iddialarıyla hayatlarını kaybeden mağdur aileleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslerini duyurmak için sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

19 yıl önce vatani görevini yapmak üzere askere giden oğullarını şüpheli bir şekilde kaybeden Batmanlı Özcan ailesi ile birlikte ülke genelindeki 25 mağdur aile 19 Kasım 2013 tarihinde TBMM'ye gitti. Mağdur aileler, burada eski AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen öncülüğünde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile görüştü. 19 yıl önce ağabeyi askerde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Şehmus Özcan, görüşmenin ardından mağdur aileler adına açıklama yaptı. Özcan, görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, “Sesimizi Sayın Başbakanımıza duyurmak amacıyla 25 mağdur aile TBMM’ne gittik. Askerlerimiz sağlık muayeneleri yapılarak askerliğe elverişli olup, silah altına alınmışlardır. Hiçbir anne ve baba evladının ölüm haberini almak istemez. Sonuç itibariyle sağlam askerliğe giden, ölüm haberiyle gelen askerlerimizin şehit statüsüne alınmalarını talep ediyoruz. Bazı aileler maddi sıkıntıdan dolayı ölüm olayından sonra haklarını arayamamıştır. Haklarını arayabilmek için hukuk yardımında bulunulmasını, adil bir yargılamanın olması talebinde bulunduk. Şüpheli ölüm iddiaları için bir komisyonun kurulmasını, olayların objektif olarak incelenmesi ve araştırılmasını talep ettik. Sorunlarımızı özenle dinleyen ve bizlere öncülük eden, başta eski AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen’e, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz’a, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir’e, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören’e ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’a yakın ilgi gösterdiklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 19:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER