Van Belediyesi cezaevi önünde bekleme salonu yaptı

Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden uzak olan Van F Tipi Cezaevi önünde ziyaretçiler için özel bir bekleme salonu yaptı. Bekleme salonunda, gün boyunca ziyaretçilere ücretsiz sıcak çorba, çay ve su ücretsiz verilecek.

Van Belediyesi cezaevi önünde bekleme salonu yaptı
 Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Van F Tipi Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlü aileleri için cezaevi yakınında bekleme ve dinlenme salonu yaptı. Salonun yapılması için uzun bir süre yasal işlemler için uğraşan belediye, izinleri aldıktan sonra dinlenme salonun temellerini atarak yıl içinde tamamladı. 420 metrekare alan üzerinde inşa edilen salon bu hafta itibariyle hizmet vermeye başlarken, havaların ısınması ile birlikte alanın çevre düzenlenmesi de yapılacak. Türkiye'de ilk kez yapılan bu uygulama ile cezaevi görüşüne gelen ailelerin dışarıda bekleme, yiyecek ve diğer ihtiyaçları da bu sayede karşılanma yoluna gidildi.

i-3-380.jpg

İhtiyaçlar ücretsiz 

Bekleme salonun içerisinde kafeterya, bebek emzirme odası, mescit, lavabolar, televizyon izleme salonunun yanı sıra ziyaretçilerin rahat edebileceği ve tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri alanlar oluşturuldu. Ziyaretçi bekleme salonu, tutuklu ve hükümlü görüşlerinin olduğu her gün sabah saat 07.00'dan akşam saat 17.00'a kadar açık olacak. Belediye tarafından görevlendirilen 2 çalışan ise gün boyunca ailelere, ücretsiz sıcak çorba, çay ve su hizmeti verecek.

i-2-826.jpg

TUHAY-DER:Cezaevleri için bugüne kadar yapılan en önemli hizmetlerden biri

Van TUHAY-DER Eş Başkanı Emin Şeker, yapılan çalışmadan dolayı, özellikle il dışından gelen ailelerin sabahın erken saatlerinde Van'da olduğuna dikkat çekerek, "Van'a gelenler saatlerce soğukta ya da yaz sıcağında beklemek zorunda kalıyordu. Cezaevinin uzak olması ve alış-veriş yapılabilecek hiçbir yerin olmaması nedeniyle aileler akşama kadar su ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorlardı. Yapılan bu çalışma ile aileler sabah saatlerinde cezaevi önüne geldiklerinde çorbaları, çayları ve sıcak bir mekanları olacak. Bunun tüm illere örnek olması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. 

i-011.jpg

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2015, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER