Yargıtay, Sebahat Tuncel'in Hapis Cezasını Onadı

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel'e PKK üyeliğinden verilen 8 yıl 9 aylık hapis cezasını oy birliği ile onadı.

Yargıtay, Sebahat Tuncel'in Hapis Cezasını Onadı
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, "Terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan davada tutuklu yargılanırken, 2007 yılında milletvekili seçilmiş ve tahliye edilmişti.

YARGITAY CEZASINI ONADI

Sebahat Tuncel hakkında mahkeme tarafından verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onandı.

MİLLETVEKİLLİĞİ TEHLİKEDE

Kararın TBMM'ye gönderilerek Genel Kurul'da okunması durumunda Tuncel'in milletvekilliği düşecek. Tuncel'in cezaevine girmesi de gündeme gelecek.

Sebahat Tuncel 1 yıldan fazla ceza aldığı için milletvekili de olamayacak.

ENGİN ALAN'LA AYNI KONUMA DÜŞTÜ

Tuncel, Yargıtay’ın terör suçundan cezasını onamasıyla birlikte, cezaevindeki Balyoz davası hükümlüsü MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’la aynı hukuki konuma düştü. Tuncel, 1 yılın üzerinde ceza aldığından yeniden milletvekili adayı da olamayacak.

ZANA’NIN 10 YIL HAPSİNE BOZMA

Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi ise çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalar nedeniyle Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 24 Mayıs 2012’de, ‘terör örgütüne üye olmaktan’ Diyarbakır bağımsız Milletvekili Leyla Zana’ya verilen 10 yıllık mahkumiyet kararını da oybirliği ile bozdu.
Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER